Tuomet nebūdavo trintuvų, tad mama sumaldavo su mėsmale kepenėles. Aš sutryniau trintuvu ir gavosi kreminės konsistencijos, lengvai tepamas paštetukas.
Šis paštetas gan greitai nyko iš šaldytuvo, nors gan padorų laiką galėjo jame išbūti, bet...
Jis labai vilioja dar ir dar suvalgyti. Prisipažinsiu, nesitikėjau jo tokio skanaus.
O padaryti šį gardumyną išvis juokų darbas.
Vištienos paštetas
Reikės:
- 250 gr. sviesto,
- 1 svogūnas,
- 1 česnako skiltelė,
- 400 gr. vištų kepenėlių,
- 2 šaukštai brendžio,
- keli grūdeliai spalvotų pipirų.
Šaukšte ištirpinto sviesto apkepinkite smulkintus svogūnus, sudėkite išspaustą česnako skiltelę. Daržovės turi suminkštėti, bet neparuduoti.
Kepenėles nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir sudėkite kepti šalia svogūnų. Kepinkite pavartant ne ilgiau nė 5 min., vidus dar turi būti rausvas. Supilkite brendį ir pakepinkite ant stipresnės liepsnos porą minučių.
Iškepus kepenėlėm, sudėkite visą keptuvės turinį į trintuvui skirtą indą ir sutrinkite iki kreminės konsistencijos. Sudėkite paštetą į nedidelius indelius.
Švarioje keptuvėje ištirpinkite likusį sviestą. Putas nugriebkite, o geltoną sviesto masę užpilkite ant pašteto. Suberkite pipirų grūdelius ir dėkite į šaldytuvą sustingti.
p.s. sviestas užpiltas ant kepenėlių pašteto viršaus neleidžia joms sukietėti ir gali šaldytuve išbūti iki savaitės laiko.