Man jie visgi skaniausi tik šviežiai paruošti, be jokių pasterizavimų.
O jūs valgysite greitai, ar ruošite žiemai – priklausys nuo jūsų norų.
Korėjietiški agurkai su morkomis
Reikės:
- 4 kg agurkų;
- 1 kg morkų;
- 1 st cukraus;
- 1 st acto 9 %;
- 1 st aliejaus;
- 100 g druskos;
- 2 v. š. smulkinto česnako;
- 1 v. š. paprikos miltelių (aš bėriau žiupsnį čili dribsnių).
Morkas sutarkuojame šiaudeliais. Agurkų galiukus nupjauname, perpjauname išilgai į 4 skilteles, tada padaliname per pusę. Taip gausime gražius, nedidelius agurkų gabalėlius.
Visus produktus sumaišome. Paliekame pastovėti apie 4 valandas kambario temperatūroje. Sudedame agurkėlius į stiklainius ir laikome šaldytuve, kol suvalgysime.
Šie agurkėliai nėra skirti ilgam stovėjimui iki žiemos. Jeigu norite, kad jie sulauktų žiemos stiklainius su korėjietiškais agurkais reikėtų pasterizuoti.
Stiklainius pridengtus dangteliais, neužsuktus stipriai, statome į platų indą, kurio dugnas išklotas rankšluosčiu ar kokiu nors audeklu. Pilame vandens, kad iki pusės apsemtų stiklainius ir kaitiname. Nuo užvirimo apie 10 – 15 min. Išimame iš indo stiklainius ir stipriai užsukame. Leidžiame pilnai atvėsti.
Daugiau receptų: „Kviečiu į virtuvę“