Neslėpsiu, buvo laikas, kai nemėgau jų. Ir tik tetos dėka pradėjau juos valgyti.
Ir kokių tik neišbandžiau. O šiandien dalinuosi veganiška versija.
Veganiški šaltibarščiai
Reikės:
- 1 stiklainis marinuotų burokėlių
- 1/2 ilgavaisio agurko arba 2 trumpavaisiai
- 2 marinuoti agurkai
- 2 ridikėliai
- 400 g augalinio pieno (naudojau sojos)
- 1 šaukštas citrinos sulčių
- druskos ir pipirų pagal skonį
- krapų pundelis
- svogūno laiškų pundelis
Į dubenį sudedame burokėlius, tarkuotus agurkus, ridikėlius, smulkintus žalumynus.
Supilame sojos pieną, citrinos sultis ir gerai išmaišome. Citrinos sultys sutrauks kažkiek pieną, tad bus panašu į kefyrą.
Gardiname druska ir pipirais.