Veganiški šaltibarščiai patiks ir tiems, kurie netoleruoja laktozės

2024 m. birželio 28 d. 14:38
„Samčio užrašai“
Receptas
Kokia vasara be šaltibarščių? Na, aš bent jau neįsivaizduoju.
Daugiau nuotraukų (1)
Neslėpsiu, buvo laikas, kai nemėgau jų. Ir tik tetos dėka pradėjau juos valgyti.
Ir kokių tik neišbandžiau. O šiandien dalinuosi veganiška versija.
Veganiški šaltibarščiai
Reikės:
  • 1 stiklainis marinuotų burokėlių
  • 1/2 ilgavaisio agurko arba 2 trumpavaisiai
  • 2 marinuoti agurkai
  • 2 ridikėliai
  • 400 g augalinio pieno (naudojau sojos)
  • 1 šaukštas citrinos sulčių
  • druskos ir pipirų pagal skonį
  • krapų pundelis
  • svogūno laiškų pundelis
Į dubenį sudedame burokėlius, tarkuotus agurkus, ridikėlius, smulkintus žalumynus.
Supilame sojos pieną, citrinos sultis ir gerai išmaišome. Citrinos sultys sutrauks kažkiek pieną, tad bus panašu į kefyrą.
Gardiname druska ir pipirais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.