Pudingo su jogurtu privalumas yra toks, kad jį galima valgyti beveik iškart – užtenka apie minutę išbrinkinti sėklas su vandeniu ir sumaišyti su jogurtu. Šį kartą jį valgiau su trintomis avietėmis. Tinka ir šaldytos avietės, bet jas reiktų pakaitinti puode, kol lengvai sukris, o tada atvėsinti.
Šis pudingas su jogurtu gali būti valgomas iškart, bet jį galima šaldytuve laikyti bent keletą dienų.
Kuo naudingos „chia“ sėklos?
Lietuviškai ispaninio šalavijo, angl. „chia“ („čija) sėklose yra daug omega-3 riebalų rūgščių, skaidulų, baltymų, antioksidantų, taip pat magnio, kalcio ir cinko. Čija sėklos padeda gerinti virškinimą, reguliuoja cukraus kiekį kraujyje. Sėklas būtina vartoti tik išbrinkintas skystyje, rekomenduojama jų suvartoti iki 2 valg. š. per dieną.
Kiekis: 2 porcijos
„Čija“ pudingas su jogurtu ir avietėmis
Reikės:
- 200 g jogurto be priedų
- 2 valg. š. ispaninio šalavijo (čija)
- 4 valg. š. šilto vandens
- 100 g šviežių aviečių
- skysto medaus pagal skonį
Čija sėklas sumaišykite su vandeniu. Maišykite apie 1 minutę, kol sėklos išbrinks.
Sėklas sumaišykite su jogurtu, įdėkite truputį medaus.
Atskirame indelyje šakute sutrinkite avietes. Jas sumaišykite su jogurtu. Dalį sutrintų aviečių atidėkite.
Pudingą paskirstykite į stiklines. Į stiklinių vidurį įdėkite atidėtų aviečių. Pudingą šaldytuve palaikykite apie 15 min. ar ilgiau.