Agurkų salotos pagal Vytarą Radzevičių: sužavės net išrankiausius kulinarus

2024 m. gegužės 13 d. 09:13
Receptas
Apsilankęs Kinijoje žurnalistas Vytaras Radzevičius sužinojo, jog centrinėje Kinijoje susiformavusi Sičuano virtuvė garsėja pipirais. Kartą paragavus Sičuano pipirų skonis įsimenamas visam gyvenimui.
Daugiau nuotraukų (3)
Sičuano pipirai, dar žinomi kaip kiniški dygliuotieji pelenai, kininiai pipirai, kalnų pipirai, mėgstami ne tik Kinijoje, bet ir Nepale, ir Šiaurės Rytų Indijoje. Nepaisant pavadinimo, Sičuano pipirai nėra biologiškai susiję su juodaisiais ar aitriaisiais pipirais.
Aštrūs, daug prieskonių ir daug sodrių poskonių sukeliantys valgiai yra Sičuano virtuvės ypatybės. Ypač mėgstamas yra raudonasis Kinijos pipiras, o dominuoja daržovės, kiaulienos ir vištienos patiekalai.
Kviečiame paragauti agurkų salotas su aitriąja paprika pagal V.Radzevičių!
Agurkų salotos
Reikės:
  • 1 didelio agurko;
  • 2 česnako skiltelių;
  • 1 nedidelės džiovintos aitriosios paprikos;
  • 2 v. š. sezamų aliejaus;
  • po žiupsnį cukraus ir jūros druskos;
  • 1 a. š. acto.
Gaminimas:
Agurką nuplaukite ir supjaustykite. Suberkite į dubenį agurko gabalėlius, įberkite cukraus, druskos, šliūkštelėkite acto ir palikite marinuotis 5 min.
Nupilkite susidariusį skystį, sugrūskite dvi skilteles česnako, susmulkinkite džiovintą aitriąją papriką, įpilkite šiek tiek sezamų aliejaus ir viską gerai sutrinkite trintuvu. Gautu padažu apšlakstykite salotas, tai puikus būdas pagyvinti įprastą agurko skonį.
salotosagurkaiVytaras Radzevičius
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.