Sičuano pipirai, dar žinomi kaip kiniški dygliuotieji pelenai, kininiai pipirai, kalnų pipirai, mėgstami ne tik Kinijoje, bet ir Nepale, ir Šiaurės Rytų Indijoje. Nepaisant pavadinimo, Sičuano pipirai nėra biologiškai susiję su juodaisiais ar aitriaisiais pipirais.
Aštrūs, daug prieskonių ir daug sodrių poskonių sukeliantys valgiai yra Sičuano virtuvės ypatybės. Ypač mėgstamas yra raudonasis Kinijos pipiras, o dominuoja daržovės, kiaulienos ir vištienos patiekalai.
Kviečiame paragauti agurkų salotas su aitriąja paprika pagal V.Radzevičių!
Agurkų salotos
Reikės:
- 1 didelio agurko;
- 2 česnako skiltelių;
- 1 nedidelės džiovintos aitriosios paprikos;
- 2 v. š. sezamų aliejaus;
- po žiupsnį cukraus ir jūros druskos;
- 1 a. š. acto.
Gaminimas:
Agurką nuplaukite ir supjaustykite. Suberkite į dubenį agurko gabalėlius, įberkite cukraus, druskos, šliūkštelėkite acto ir palikite marinuotis 5 min.
Nupilkite susidariusį skystį, sugrūskite dvi skilteles česnako, susmulkinkite džiovintą aitriąją papriką, įpilkite šiek tiek sezamų aliejaus ir viską gerai sutrinkite trintuvu. Gautu padažu apšlakstykite salotas, tai puikus būdas pagyvinti įprastą agurko skonį.