Morkų saldumas čia puikiai papildo kopūstų skonį. Ruošdami užtruksite keliolika minučių – kol supjaustysite ir pakepinsite daržoves.
Šias nesunkiai pagaminamas salotas galite valgyti kaip užkandį arba naudoti kaip garnyrą prie mėsos, paukštienos patiekalų.
Kopūstai su česnakiniu sviestu
Reikės:
- 1 mažo šviežio kopūsto
- 3 morkų
- 4–5 česnako skiltelių
- 2 v.š. sviesto
- šlakelio vandens
- druskos, pipirų pagal skonį
- petražolių papuošimui
Kaip gaminti
Kopūstą plonai susmulkinkite, galite naudoti daržovių pjaustyklę.
Morkas sutarkuokite burokine tarka.
Į didelę keptuvę dėkite sviestą, įpilkite vandens ir sudėkite kopūstą, morkas bei česnaką.
Pagardinkite druska bei juodaisiais pipirais.
Kepinkite, kol kopūstai pasieks norimą minkštumą, apie 5–8 minutes.
Paragaukite ir, jei reikia, dar įdėkite druskos, pipirų.
Patiekite apibarstę šviežiomis kapotomis petražolėmis.
Likučius laikykite sandariame inde šaldytuve iki keturių dienų.
Parengta pagal 30seconds.com