Kepintos kopūstų salotos su česnakiniu sviestu: tokių dar nebandėte

2024 m. balandžio 29 d. 09:26
Lrytas.lt
Receptas
Nusibodo tradicinės kopūstų salotos? Pabandykite juos paruošti kiek kitaip, nei esate įpratę – su morkomis, česnaku ir sviestu: liksite maloniai nustebę.
Daugiau nuotraukų (1)
Morkų saldumas čia puikiai papildo kopūstų skonį. Ruošdami užtruksite keliolika minučių – kol supjaustysite ir pakepinsite daržoves.
Šias nesunkiai pagaminamas salotas galite valgyti kaip užkandį arba naudoti kaip garnyrą prie mėsos, paukštienos patiekalų.
Kopūstai su česnakiniu sviestu
Reikės:
  • 1 mažo šviežio kopūsto
  • 3 morkų
  • 4–5 česnako skiltelių
  • 2 v.š. sviesto
  • šlakelio vandens
  • druskos, pipirų pagal skonį
  • petražolių papuošimui
Kaip gaminti
Kopūstą plonai susmulkinkite, galite naudoti daržovių pjaustyklę.
Morkas sutarkuokite burokine tarka.
Į didelę keptuvę dėkite sviestą, įpilkite vandens ir sudėkite kopūstą, morkas bei česnaką.
Pagardinkite druska bei juodaisiais pipirais.
Kepinkite, kol kopūstai pasieks norimą minkštumą, apie 5–8 minutes.
Paragaukite ir, jei reikia, dar įdėkite druskos, pipirų.
Patiekite apibarstę šviežiomis kapotomis petražolėmis.
Likučius laikykite sandariame inde šaldytuve iki keturių dienų.
Parengta pagal 30seconds.com
kopūstaimorkosgarnyras
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.