Naudojami ryžiai yra „Spanakorizo“ sėkmės raktas. Reikėtų juos rinktis vidutinio dydžio.
Šios grupės ryžių rūšys pasižymi didesniu drėgmės kiekiu nei ilgagrūdžiai ryžiai, tačiau turi mažiau krakmolo, palyginti su mažųjų ryžių rūšimis.
Kviečiame pasigaminti ir paragauti „Spanakorizo“ su špinatais!
„Spanakorizo“ su špinatais
Reikės:
- 1 puodelio ryžių;
- 2 puodelių mažųjų špinatų;
- 4 v. š. alyvuogių aliejaus;
- 1 vidutinio dydžio svogūno;
- 200–300 g pomidorų pastos;
- kelių skiltelių česnako;
- 50 ml citrinų sulčių;
- džiovintų prieskoninių žolelių (mėtų, krapų);
- druskos, pipirų.
Gaminimas:
Skalaukite ryžius, kol vanduo taps skaidrus, tada uždenkite dubenyje su vandeniu, kad pamirktų apie 20 minučių arba kol lengvai sulaužysite ryžių grūdelį.
Alyvuogių aliejuje apkepkite susmulkintą svogūną, kol suminkštės ir taps auksinės spalvos. Sudėkite špinatus, smulkintą česnaką, pomidorų pastą, šiek tiek druskos bei pipirų, supilkite citrinų sultis. Maišykite, kol špinatai sukris, tada suberkite džiovintas žoleles.
Ryžius gerai nusausinkite ir supilkite į keptuvę su 1,5–2 puodeliais šilto vandens. Virkite 3 minutes, tada sumažinkite ugnį iki minimumo ir uždenkite. Virkite uždengę, kol ryžiai suminkštės, o puode neliks skysčio (apie 20 minučių).
Prieš patiekdami leiskite uždengtiems ryžiams pastovėti 10 minučių, tada puodą supurtykite. Lėkštėje ant patiekalo pabarstykite fetos ar halumio, petražolių.