Šį mėnesį išbandysiu naujus receptus, kurie tiks ir kasdienai, ir artėjančioms Velykų šventėms.
Linkiu mėgautis, nes labai netikėtas derinys.
Petražolių, ančiuvių ir riešutų sviesto užtepėlė
Reikės:
- 120 g šviežių petražolių (tik lapelių);
- 2 skiltelės česnakų;
- 50 g balto vyno acto;
- 150 ml aliejaus;
- 80 g baltos duonos (batono, „brioche“);
- keletas marinuotų ančiuvių;
- pipirai (priklausomai nuo ančiuvių, gali reikėti truputį druskos);
- riešutų sviesto;
- mėgstamos duonelės, trapučio.
Gaminimas:
Į blenderį sudedame petražoles, aliejų, česnaką, actą ir sublenderiuojame iki tyrelės. Tada sudedame keletą ančiuvių ir smulkintą batoną. Vėl viską sublenderiuojame.
Imame mėgstamą duonelę (labai gerai jei ją paskrudiname), tepame truputį riešutų sviesto, petražolių užtepėlę ir dedame po 1 ančiuvį ant viršaus.