Netikėtai skanus derinys – petražolių, ančiuvių ir riešutų sviesto užtepėlė

2024 m. kovo 15 d. 09:13
„Skanaus maisto pasaulis“
Receptas
Nežinau kaip pas jus, bet šiandien tokia šilta saulė ir žydras dangus, už lango žalia žolė, paskatino pasigaminti kažką šviežaus ir skanaus. O dar ir atostogų prisiminimai bei ragauti nauji skonių deriniai...
Daugiau nuotraukų (1)
Šį mėnesį išbandysiu naujus receptus, kurie tiks ir kasdienai, ir artėjančioms Velykų šventėms.
Linkiu mėgautis, nes labai netikėtas derinys.
Petražolių, ančiuvių ir riešutų sviesto užtepėlė
Reikės:
  • 120 g šviežių petražolių (tik lapelių);
  • 2 skiltelės česnakų;
  • 50 g balto vyno acto;
  • 150 ml aliejaus;
  • 80 g baltos duonos (batono, „brioche“);
  • keletas marinuotų ančiuvių;
  • pipirai (priklausomai nuo ančiuvių, gali reikėti truputį druskos);
  • riešutų sviesto;
  • mėgstamos duonelės, trapučio.
Gaminimas:
Į blenderį sudedame petražoles, aliejų, česnaką, actą ir sublenderiuojame iki tyrelės. Tada sudedame keletą ančiuvių ir smulkintą batoną. Vėl viską sublenderiuojame.
Imame mėgstamą duonelę (labai gerai jei ją paskrudiname), tepame truputį riešutų sviesto, petražolių užtepėlę ir dedame po 1 ančiuvį ant viršaus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.