Kugelis kitaip – su triušiena: paprasta ir skanu

2024 m. vasario 20 d. 13:21
„Samčio užrašai“
Receptas
Kugelis – ko gero pats lietuviškiausias patiekalas. Ir bent aš jau nežinau ar dar kokia kita šalis ji kepa. Jei balandėlius ar cepelinus galime rasti ir kitų šalių virtuvėje, tai dėl kugelio tikrai nežinau.
Daugiau nuotraukų (1)
Mes, lietuviai, labai mėgstame bulves, o ypač šaltuoju metų laiku. Aš ir mano šeima taip pat neatsisakome bulvių patiekalų ir lietuviška virtuve pasimėgaujame bent jau kartą į savaitę.
Šis kugelis paprastas, bet kartu ir šiek tiek kitoks.
Galite kepti viename inde visai šeimai, bet galite ir kiekvienam atskirai.
Kugelis
Reikės:
  • 10 bulvių sutarkuotų bulvių trintuve;
  • 300 g triušienos;
  • 2 kiaušiniai;
  • 1/2 st. dž. grybų;
  • 100 g rūkytos šoninės;
  • 2 svogūnai;
  • 2 šaukštai džiuvėsėlių;
  • pagal skonį druskos;
  • pagal skonį pipirų.
Gaminimas:
Šoninę susmulkinkite ir apkepinkite keptuvėje su smulkintais svogūnais.
Supilkite į tarkius ir gerai išmaišykite.
Į bulvių tarkių masę sudėkite kiaušinius, džiovintus ir išmirkytus grybus, dėkite apkepintus triušienos filė gabaliukus, druską, pipirus.
Kad kugelis būtų tvirtesnis, galite įdėti džiūvesėlių arba miltų.
Kepimo indą patepkite aliejumi ir supilkite tarkių masę.
Kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 1 valandą arba iki kol iškepa.
Valgome su pasirinktu padažu ar grietine.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.