Mes, lietuviai, labai mėgstame bulves, o ypač šaltuoju metų laiku. Aš ir mano šeima taip pat neatsisakome bulvių patiekalų ir lietuviška virtuve pasimėgaujame bent jau kartą į savaitę.
Šis kugelis paprastas, bet kartu ir šiek tiek kitoks.
Galite kepti viename inde visai šeimai, bet galite ir kiekvienam atskirai.
Kugelis
Reikės:
- 10 bulvių sutarkuotų bulvių trintuve;
- 300 g triušienos;
- 2 kiaušiniai;
- 1/2 st. dž. grybų;
- 100 g rūkytos šoninės;
- 2 svogūnai;
- 2 šaukštai džiuvėsėlių;
- pagal skonį druskos;
- pagal skonį pipirų.
Gaminimas:
Šoninę susmulkinkite ir apkepinkite keptuvėje su smulkintais svogūnais.
Supilkite į tarkius ir gerai išmaišykite.
Į bulvių tarkių masę sudėkite kiaušinius, džiovintus ir išmirkytus grybus, dėkite apkepintus triušienos filė gabaliukus, druską, pipirus.
Kad kugelis būtų tvirtesnis, galite įdėti džiūvesėlių arba miltų.
Kepimo indą patepkite aliejumi ir supilkite tarkių masę.
Kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 1 valandą arba iki kol iškepa.
Valgome su pasirinktu padažu ar grietine.