Be to, šis patiekalas pasitarnaus ir širdies kraujagyslių ligų prevencijai, mat skumbrės vartojimas gali padėti sumažinti cholesterolio kiekį ir širdies infarkto bei insulto riziką.
Skanaus!
Skumbrė ant raudonosios kalvelės
Reikės:
- 2 skumbrės filė;
- 2 a. š. garstyčių su grūdeliais;
- 1 v. š. sojų padažo;
- 2 skiltelių česnako;
- žiupsnelio pipirų;
- šviežių ar džiovintų krapų.
Kepti reikės:
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus;
- 150 ml kokosų pieno;
- 2 laurų lapų.
Garnyrui reikės:
- 2 virtų burokėlių (250 g);
- 70 g žalių šaldytų žirnelių.
Padažui reikės:
- 1 a. š. krienų;
- 2 v. š. šaltai spausto alyvuogių aliejaus;
- 2 v. š. natūralaus jogurto;
- pusės citrinos sulčių;
- 1 a. š. medaus ar klevų sirupo;
- žiupsnelio druskos ir pipirų.
Patiekti reikės:
- saujelės žirnių ar kitokių daigų;
- sultenių ar gražgarsčių lapelių.
Gaminimas:
Sumaišykite dubenėlyje garstyčias, sojų padažą, pipirus, sukapotus krapus ir česnaką. Patepkite šiuo mišiniu žuvies filė.
Įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus, įdėkite laurų lapus ir uždėkite žuvį oda ant laurų lapų. Uždenkite ir troškinkite 2 min. ant mažos kaitros. Supilkite kokosų pieną ir vėl uždenkite. Troškinkite 10 min.
Tuo metu paruoškite garnyrą. Iš anksto išvirkite burokėlius, supjaustykite juos kubeliais ir sumaišykite su žirneliais.
Paruoškite padažą – sumaišykite visus jo ingredientus ir užpilkite ant burokėlių. Atsargiai išmaišykite.
Į lėkštę serviruokite burokėlių ir žirnelių garnyrą, ant viršaus uždėkite gabaliuką žuvies, ant jos dar užpilkite kokosų pieno. Puoškite daigais ar smulkiomis salotomis.