Restorano vertas patiekalas – bulvių bei porų sriuba

2024 m. vasario 12 d. 09:07
„Samčio užrašai“
Receptas
Super skani ir super paprasta sriuba, kurią mėgstame nuo mažiausio iki didžiausio.
Daugiau nuotraukų (1)
Dauguma šią bulvių-porų sriubą sutrina, tačiau mes netriname, nes tokią verdame jau keletą metų ir būtent tokią mes ją mėgstame.
Noriu parodyti kaip iš ypač paprastų produktų sukurti restorano vertą patiekalą.
Ar pasiruošę?
Bulvių-porų sriuba
Reikės:
  • 600 g vištienos faršo (galima ir kalakutienos naudoti);
  • 4 bulvės;
  • 3 poro baltos dalys;
  • 300 g kreminio surio (naudoju „Philadelphia“ su česnaku ir žalumynais);
  • 2 l vištienos sultinio;
  • 3 skiltelės česnako;
  • druskos ir pipirų pagal skonį;
  • nedidelė sauja krapų.
Gaminimas:
Į sultinį dedame smulkintas bulves ir verdame, kol bulvės suminkštės.
Keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepiname faršą. Kai neliks rausvos spalvos, išimame iš keptuvės ir dedame į sultinį.
Tuomet keptuvėje pakepiname smulkintus porus ir česnakus. Kai porai suminkštės ir sukris – dedame į sriubą. Sudedame sūrį, beriame druskos ir pipirų. Verdant pamaišyti ir virti, kol sūris išsilydys.
Suberiame smulkintus krapus ir paverdame dar 2 minutes.
Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.