Dauguma šią bulvių-porų sriubą sutrina, tačiau mes netriname, nes tokią verdame jau keletą metų ir būtent tokią mes ją mėgstame.
Noriu parodyti kaip iš ypač paprastų produktų sukurti restorano vertą patiekalą.
Ar pasiruošę?
Bulvių-porų sriuba
Reikės:
- 600 g vištienos faršo (galima ir kalakutienos naudoti);
- 4 bulvės;
- 3 poro baltos dalys;
- 300 g kreminio surio (naudoju „Philadelphia“ su česnaku ir žalumynais);
- 2 l vištienos sultinio;
- 3 skiltelės česnako;
- druskos ir pipirų pagal skonį;
- nedidelė sauja krapų.
Gaminimas:
Į sultinį dedame smulkintas bulves ir verdame, kol bulvės suminkštės.
Keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepiname faršą. Kai neliks rausvos spalvos, išimame iš keptuvės ir dedame į sultinį.
Tuomet keptuvėje pakepiname smulkintus porus ir česnakus. Kai porai suminkštės ir sukris – dedame į sriubą. Sudedame sūrį, beriame druskos ir pipirų. Verdant pamaišyti ir virti, kol sūris išsilydys.
Suberiame smulkintus krapus ir paverdame dar 2 minutes.
Skanaus!