Lengvai pagaminamas morkų ir aguonų keksas taps jūsų mėgstamiausiu: tiesiog tobulas

2023 m. gruodžio 15 d. 16:35
„Skanaus maisto pasaulis“
Receptas
Šių metų mėgstamiausias kalėdinių švenčių kepinys, tikrai, bus šis morkų ir aguonų keksas...
Daugiau nuotraukų (1)
Tobulai drėgnas, su daug aguonų ir lengvai pagaminamas.
Skanaus!
Tešlai reikės:
  • 60 g morkų;
  • 150 g minkšto sviesto;
  • 150 g cukraus;
  • 3 kiaušinių;
  • 180 g miltų;
  • 60 g migdolų miltų (padalintų po 30 g į 2 dalis);
  • 2 a. š. kepimo miltelių;
  • 45 ml pieno;
  • 150 g aguonų;
  • vanilės, lazdyno riešutų sirupo (nebūtinai).
Kaip gaminti
Morką nulupame ir smulkiai sutarkuojame.
Minkštą sviestą sumaišome su cukrumi iki vientisos masės. Po 1 dedame kiaušinius, kiekvieną gerai išmaišant.
Miltus, kepimo miltelius, 30 g migdolų miltus sumaišome ir beriame į sviesto masę. Taip pat pilame pieną, vanilę. Viską išmaišome.
Tešlą dalinamės į dvi dalis. Į vieną beriame aguonas, o į kitą – likusius migdolų miltus bei morkas. Kekso formą išklojame kepimo popieriumi. Dabar dedame dalį morkų tešlos, ant viršaus – aguonų, po to likusią morkų tešlą. Kepame 170 laipsnių temperatūroje, apie 60 minučių.
Keksą pilnai atvėsiname formoje, puošiame cukraus pudros ir citrinų sulčių mišiniu bei norimomis dekoracijomis.
keksasaguonosmorkos
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.