Tobulai drėgnas, su daug aguonų ir lengvai pagaminamas.
Skanaus!
Tešlai reikės:
- 60 g morkų;
- 150 g minkšto sviesto;
- 150 g cukraus;
- 3 kiaušinių;
- 180 g miltų;
- 60 g migdolų miltų (padalintų po 30 g į 2 dalis);
- 2 a. š. kepimo miltelių;
- 45 ml pieno;
- 150 g aguonų;
- vanilės, lazdyno riešutų sirupo (nebūtinai).
Kaip gaminti
Morką nulupame ir smulkiai sutarkuojame.
Minkštą sviestą sumaišome su cukrumi iki vientisos masės. Po 1 dedame kiaušinius, kiekvieną gerai išmaišant.
Miltus, kepimo miltelius, 30 g migdolų miltus sumaišome ir beriame į sviesto masę. Taip pat pilame pieną, vanilę. Viską išmaišome.
Tešlą dalinamės į dvi dalis. Į vieną beriame aguonas, o į kitą – likusius migdolų miltus bei morkas. Kekso formą išklojame kepimo popieriumi. Dabar dedame dalį morkų tešlos, ant viršaus – aguonų, po to likusią morkų tešlą. Kepame 170 laipsnių temperatūroje, apie 60 minučių.
Keksą pilnai atvėsiname formoje, puošiame cukraus pudros ir citrinų sulčių mišiniu bei norimomis dekoracijomis.