Reikės:
- 150 g kokosų kremo (iš skardinės kuo riebesnio, tik kietosios dalies)
- 100 g anakardžių riešutų sviesto (galima naudoti mirkytus anakardžius)
- 40 g klevų sirupo
- pusės vanilės ankšties
Karamelei reikės:
- 95 g kokosų kremo
- 20 g kokosų cukraus
Kaip gaminti
Karamelei į nedidelį puodą supilame kokosų cukrų ir kokosų pieną, užverdame, sumažiname ugnį ir verdame pamaišant apie 15–20 min. Nuimame nuo kaitros ir leidžiame atvėsti.
Į kitą puodą sudedame ledų ingredientus ir ant mažos kaitros viską ištirpiname. Gautą masę sutriname arba rankiniu trintuvu, arba kokteilinėje.
Supilame ledų masę į indelį, sudedame karamelę, ją išmaišome, uždengiame maistine plėvele ir dedame ledus į kamerą. Galite pasilikti dalį karamelės užsipilti jau ant sušalusių ledų.
Po 30 min. galime pakartoti ledų maišymo procesą šakute ir vėl grąžinti ledus į kamerą, kol visiškai sustings (apie 4–6 val.).
Prieš valgant ledus išimti iš kameros ir palikti kambario temperatūroje apie pusvalandį, kad šiek tiek atšiltų.
Skanaus!
Receptu pasidalijo ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi Gali“ projektas „Nori gali“. „Gyvi Gali“ skatina dažniau rinktis augalinį maistą ir bent vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos, taip prisidedant prie savo sveikatos, planetos ir gyvūnų gerovės. Tą padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujais augaliniais receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.
Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui „so_delicious_vegan“.