Tada prisirašiau daugybę sąsiuvinių desertų receptų. Dabar, kai turiu šiek tiek daugiau proto, aš tų desertų nevalgau, bet kartą į metus pagaminu šeimai.
Šis klafutis būtent iš to paauglystės sąsiuvinio, tad dalinuosi receptu ir su jumis.
Imkit, gaminkit, valgykite ir geruoju minėkit.
Klafutis su uogomis arba kaulavaisiais
Reikės:
- 3 didelių kiaušinių
- 1 stiklinės pieno
- pusės stiklinės grietinėlės
- 4–5 šaukštų cukraus
- 2/3 stiklinės miltų
- žiupsnelio druskos
- pagal skonį įvairių uogų arba kaulavaisių
- 1 šaukšto sviesto
- miltelinio cukraus
Kaip gaminti
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių.
Įdėkite kepimo indą į orkaitę, kad įkaistų.
Šlapius ingredientus sumaišykite iki vientisos masės. Suberkite sausus produktus ir išmaišykite. Tešla turi būti lyg blynams.
Ištraukite kepimo indą iš orkaitės, ištepkite sviestu.
Supilkite tešlą ir sudėkite vaisius ir uogas. Dėkite į orkaitę 35–40 min.,kad klafutis iškeptų ir sutvirtėtų.
Apibarstykite milteliniu cukrumi.