Rabarbarų pagardas: ruoškite dabar – mėgaukitės visus metus

2023 m. gegužės 22 d. 16:50
Lrytas.lt
Receptas
Rabarbarai – viena pirmųjų daržo dovanų, primenanti nuo vaikystės pamėgtus desertus – pyragus, rūgščias uogienes ar tiesiog cukruje pamirkytus stiebus. 
Daugiau nuotraukų (1)
Kol pats sezonas, pasiruoškite rabarbarų pagardo arba vadinamojo čatnio – saldžiai aitrus padažas itin tiks prie paukštienos ar kitos mėsos, skanauti su sūrio gabalėliu, jį galėsite panaudoti ir mėsos marinatui.
Ruoškite dabar – mėgaukitės visus metus.
Rabarbarų pagardas – čatnis
Reikės
  • 800 g rabarbarų, nuluptų ir supjaustytų 
  • 3 svogūnų, nuluptų ir supjaustytų
  • 2 obuolių, supjaustytų
  • 1–2 aitriųjų paprikų (ar pagal mėgstamą aitrumą)
  • 2–3 česnako skiltelių
  • saujos razinų
  • 1 a. š. maltų kvapniųjų pipirų
  • 1 a. š. cinamono
  • 500 g cukraus
  • 100 ml acto (12 proc.)
  • 100 ml vandens
Viską supjaustykite, sudėkite į puodą ir virkite maišydami apie pusvalandį, kol masė sutirštės ir bus tolygi.
rabarbaraičatnisreceptas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.