Kol pats sezonas, pasiruoškite rabarbarų pagardo arba vadinamojo čatnio – saldžiai aitrus padažas itin tiks prie paukštienos ar kitos mėsos, skanauti su sūrio gabalėliu, jį galėsite panaudoti ir mėsos marinatui.
Ruoškite dabar – mėgaukitės visus metus.
Rabarbarų pagardas – čatnis
Reikės:
- 800 g rabarbarų, nuluptų ir supjaustytų
- 3 svogūnų, nuluptų ir supjaustytų
- 2 obuolių, supjaustytų
- 1–2 aitriųjų paprikų (ar pagal mėgstamą aitrumą)
- 2–3 česnako skiltelių
- saujos razinų
- 1 a. š. maltų kvapniųjų pipirų
- 1 a. š. cinamono
- 500 g cukraus
- 100 ml acto (12 proc.)
- 100 ml vandens
Viską supjaustykite, sudėkite į puodą ir virkite maišydami apie pusvalandį, kol masė sutirštės ir bus tolygi.