Paklausus „Lidl“ pirkėjų, kuri savaitės diena – jų mėgstamiausia, ko gero, daugelis įvardytų šeštadienį, nes būtent kartu su „Lidl Superšeštadienio“ pasiūlymais mėgstamus produktus tądien galima įsigyti už ypač mažas kainas. Šįkart suklusti turėtų tie, kurie savo pirkinių krepšelio neįsivaizduoja be mėsos, grybų ir pieno.
1 kg šviežios, fasuotos vakuume kiaulienos nugarinės be kaulų pirkėjams kainuos vos 3,49 Eur. Daržovių skyriuje dėmesį patrauks lietuviški pievagrybiai – 400 g pakuotė pasipuoš net 37 proc. nuolaida ir kainuos tik 0,99 Eur. Tuo metu perkantys „Pilos“ UAT pieną (2 proc. riebumo), antrą 1 l talpos pakuotę įsigys perpus pigiau, už 0,47 Eur, jei aktyvuos „Lidl Plus“ kuponą.
Nepaisant permainingų orų ir traukiant savaitgalį į gamtą, su savim verta pasiimti ir šio šeštadienio pirkinių krepšelį. Šįkart „Lidl“ ekspertai rekomenduoja pasigaminti grybais praturtintą sotų kiaulienos troškinį, kuriuo puikiai pamaitinsite gausų būrį draugų, su jumis išsiruošusių į iškylą.
Savaitgalio superreceptas: sotus kiaulienos troškinys su grybais
Šį receptą nesunku pasigaminti namie, tačiau rekomenduojame išmėginti jį ir lauko sąlygomis, ruošiant maistą ant laužo. Žinoma, tam prireiks laužui tinkamos keptuvės ir puodo bei kitų virtuvėje turimų įrankių. Sotusis ir gardžiu aromatu viliojantis troškinys ypač tiks prie šviežių, šio pavasario derliaus bulvių.
Ko prireiks ruošiant pietus 6–8 žygeiviams?
- 1 kg kiaulienos nugarinės (be kaulo)
- 400 g pievagrybių
- 2 vidutinio dydžio svogūnų
- 50 g sviesto arba 50 ml augalinio aliejaus
- 50–60 g miltų
- 500 ml UAT pieno
- Druskos, pipirų, šviežių žolelių – pagal skonį
- 1 kg šviežių bulvių
- Aliuminio folijos
Paruošimas:
Kol laužas maloniai šildo, nuplautas, bet nenuluptas bulves perpjaukite pusiau. Abi puses įtrinkite druska ir pipirais, suvyniokite į aliuminio foliją ir sudėkite į žarijas. Ten jas kepkite iki pusvalandžio – bulvės turi paruduoti, bet nesudegti.
Tuomet kiaulieną supjaustykite nedideliais (1–2 cm dydžio) kubeliais, o pievagrybius – griežinėliais. Smulkiai supjaustykite svogūnus.
Į įkaitintą keptuvę įdėkite sviesto ir suberkite susmulkintą kiaulieną, kepkite, kol gabaliukai taps auksinės spalvos. Po to suberkite svogūnus ir grybus, pakepinkite tiek, kad svogūnai suminkštėtų, o pievagrybiai taptų sultingais.
Kitame puode ištirpinkite likusį sviestą, suberkite miltus ir maišykite, kol neliks gumulėlių ir gausis tiršta gelsvos spalvos pasta. Palaipsniui pilkite pieną ir maišykite, kad neprisviltų. Savaitgalio iškylai puikiai tiks UAT pienas, ilgai kokybišku išliekantis net ir kambario temperatūroje.
Pakaitintą padažą supilkite į keptuvę, kurioje kepė kiauliena, svogūnai ir grybai. Nuolat maišykite mišinį, kol skystis pasidarys vientisu ir tirštu. Tuomet suberkite druską, pipirus, smulkintas prieskonines žoleles, viską gerai išmaišykite ir dar 1–2 minutes pakaitinkite.
Gardžiu aromatu viliojantį kiaulienos ir grybų troškinį užpilkite ant iškeptų ir iš žarijų ištrauktų bulvių – tik nepamirškite išvynioti jų iš folijos! Skanaus!