Jeigu norite paįvairinti meniu ne tik tradiciniais šaltibarščiais, o galbūt nemėgstate burokėlių, siūlome šaltos ridikėlių sriubos receptą. Nieko ypatingo, bet tikrai gardu.
Ridikėlių šaltsriubė
Reikės:
- 2 l kefyro
- 0,5 l virinto vandens
- 200 g ridikėlių
- 2 vidutinio dydžio agurkų
- 3–4 kietai virtų kiaušinių
- svogūnų laiškų
- krapų
- druskos pagal skonį
Kaip gaminti
Dideliame puode sumaišykite kefyrą ir vandenį (tirštumą galima reguliuoti pagal mėgstamą santykį).
Ridikėlius, agurkus ir kiaušinius supjaustykite, susmulkinkite svogūnų laiškus ir krapus, dėkite į puodą. Pagardinkite druska ir gerai išmaišykite.
Patiekite su karštomis virtomis bulvėmis.