„Nesididžiuoju tuo, bet smagu prisiminti! Dar ir dabar jaučiu užpilamų makaronų skonį! O su maistu susidraugavome, kai teko keisti mitybos įpročius, – tuo metu gyvendama Londone vieną dieną pamačiau, kad angliškas maistas labai pakeitė mano kūną, ir nusprendžiau, jog nebenoriu taip atrodyti.
Teko pradėti nuo pradžių, skaityti etiketes, valgyti daržoves ir susigaudyti, ką su kuo derinti, kad patiekalas išeitų skanus“, – pasakojo anglų filologijos studijas baigusi Aušra.
„Po angliškos virtuvės, kuri mano kūno nepagražino, padariau drastišką pokytį savo mityboje. Nuo visiškos netvarkos greitai šokau į sveiko maisto pasaulį.
Dietos – ne man, nes maistas yra vienas didžiausių gyvenimo malonumų, tai kam jo atsisakyti? Su laiku ir patirtimi išmokau reguliuoti svorį be dietų, valgydama viską, ko norisi“, – pasakojo Aušra „Savaitgaliui“. Daugiau apie ją skaitykite čia.
Su skaitytojais A. Petronienė pasidalijoi keliais receptais.
Dalijamės vienu iš jų.
Gaivios agurkų ir ridikėlių salotos
Reikės:
- 1 ilgavaisio agurko
- 200 g ridikėlių
- 1/2 mėlynojo svogūno
- kelių šakelių petražolių
- 150 g virtų avinžirnių
- 100 g fetos
- kanapių sėklų
Padažui reikės:
- 30 ml alyvuogių aliejaus
- 2 v. š. žaliosios citrinos sulčių
- po žiupsnį druskos, juodųjų pipirų, aitriųjų paprikų dribsnių
Plonais griežinėliais supjaustykite agurkus, svogūną ir ridikėlius. Susmulkinkite petražoles ir viską sumaišykite. Berkite avinžirnius, kanapių sėklas, įtrupinkite fetą.