Nors negaliu pasakyti, kad šeima yra labai didelė šios sriubos gerbėja, kartais galiu gaminti ir tik tai, ką mėgstu aš.
O kokia sriuba jūsų mėgstamiausia? Verdate raugintų agurkų sriubą? Ar apie ją negalite net pagalvoti? Kurioje barikadų pusėje esate jūs?
Porcijos 4. Užtruksite apie 40 min.
Raugintų agurkų sriuba su perlinėmis kruopomis
Reikės:
- 3 bulvių;
- 1 morkos;
- 1 svogūno;
- 1 poro;
- 1 skiltelės česnako;
- 30 g sviesto;
- 2 v. š. perlinių kruopų;
- 3 raugintų agurkų;
- 1 v. š. smulkintų žalumynų: krapų, petražolių, svogūnų laiškų;
- druskos pagal skonį;
- žiupsnio juodųjų pipirų;
- 2 lauro lapų;
- 2 l sultinio (tiks ir daržovių, ir vištienos);
- grietinės pagal poreikį.
Kaip gaminti
Perlines kruopas reikėtų iš vakaro užpilti vandeniu ir palikti brinkti. Tuomet kruopos daug greičiau išvirs, bet jeigu pamiršote tai padaryti – nieko tokio, tik prireiks šiek tiek daugiau laiko, kol sriuba išvirs.
Daržoves nulupame ir nuplauname. Morką sutrakuojame, svogūną, porą ir česnaką pasmulkiname. Puode ištirpiname sviestą. Sudedame smulkintas daržoves ir pakepiname keletą min. Suberiame perlines kruopas, druską, pipirus, lauro lapus ir užpilame sultiniu.
Bulves nulupame, nuplauname ir supjaustome gabalėliais. Suberiame į puodą. Ir verdame sriubą ant lėtos kaitros.
Raugintus agurkus supjaustome kubeliais ir užpilame šaltu vandeniu (man sriuba su mažesniu rūgšties kiekiu daug skanesnė). Kai kruopos ir bulvės jau bus suminkštėję sudedame raugintus agurkus (tik be skysčio) ir smulkintus žalumynus. Paverdame sriubą dar apie 10 min.
Pilstome į dubenėlius ir gardiname šaukštu grietinės.