Kepta duona suteikia mišrainei traškumo, obuolys – gaivumo. Puikus skonių derinys, o patiekalas – ne tik gardus, bet ir sotus!
Pupelių ir keptos duonos mišrainė
Reikės:
- kelių riekelių duonos
- 100 g pupelių
- 1 obuolio
- 100 g fermentinio sūrio
- majonezo
- kelių česnako skiltelių
- druskos ir pipirų
- aliejaus
Kaip gaminti
Pupeles pamirkykite pernakt vandenyje, išvirkite ant silpnos ugnies. Atvėsinkite.
Duoną supjaustykite (plutelę pašalinkite) ir apkepkite aliejuje. Sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų aliejaus perteklių.
Obuolį supjaustykite kubeliais, sūrį – taip pat.
Sumaišykite visus ingredientus, dėkite pagal skonį majonezo, pagardinkite druska, pipirais, trintu česnaku.
Patiekite iškart.