Pupelių mišrainė su kepta duona tiks ir kasdienai, ir švenčių stalui

2023 m. vasario 23 d. 13:33
Lrytas.lt
Receptas
Pupelių ir keptos duonos mišrainė su obuoliais ir sūriu – daugelio pamėgtas tradicinis patiekalas, kuris puikuojasi tiek ant švenčių stalo, tiek ruošiamas paprastos dienos užkandžiui ar vakarienei.
Daugiau nuotraukų (1)
Kepta duona suteikia mišrainei traškumo, obuolys – gaivumo. Puikus skonių derinys, o patiekalas – ne tik gardus, bet ir sotus!
Pupelių ir keptos duonos mišrainė
Reikės:
  • kelių riekelių duonos
  • 100 g pupelių
  • 1 obuolio
  • 100 g fermentinio sūrio
  • majonezo
  • kelių česnako skiltelių 
  • druskos ir pipirų
  • aliejaus  
Kaip gaminti
Pupeles pamirkykite pernakt vandenyje, išvirkite ant silpnos ugnies. Atvėsinkite. 
Duoną supjaustykite (plutelę pašalinkite) ir apkepkite aliejuje. Sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų aliejaus perteklių.
Obuolį supjaustykite kubeliais, sūrį – taip pat. 
Sumaišykite visus ingredientus, dėkite pagal skonį majonezo, pagardinkite druska, pipirais, trintu česnaku.
Patiekite iškart. 
mišrainėkepta duonapupelės
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.