Paruošti ją greita ir paprasta, tad tokia sriuba puikiai tiks darbo dienos pietums ar vakarienei.
Sriubos skonis labai priklauso nuo dešrelių – tad rinkitės tik pačias kokybiškiausias.
Bulvienė su dešrelėmis
Maždaug 3 porcijoms reikės:
- 1 poro;
- 1 saliero stiebo;
- 2 morkų;
- šaukšto sviesto;
- 4 bulvių;
- 1 lauro lapo;
- 750 ml daržovių arba paukštienos sultinio;
- 100 ml grietinėlės;
- 200 g „Medžiotojų“ ar kitų mėgstamų dešrelių, supjaustytų griežinėliais;
- druskos;
- pipirų;
- žalumynų patiekti.
Kaip gaminti
Nuvalykite ir supjaustykite porą, salierą, morkas. Puode ištirpinkite sviestą ir apkepkite.
Nuskustas bulves supjaustykite kubeliais ir suberkite į puodą (iš puodų rinkinio pasirinkite didesnės talpos indą), pakaitinkite apie dvi minutes, tada užpilkite sultiniu, įmeskite lauro lapą, uždenkite ir virkite apie 15 minučių, kol daržovės išvirs.
Dalį sriubos su daržovėmis nupilkite į kitą indą ir sutrinkite. Supilkite atgal į puodą.
Supilkite grietinėlę, sudėkite pjaustytas „Medžiotojų“ dešreles, pagardinkite druska, pipirais ir pakaitinkite dar apie 5 minutes.
Patiekite su žalumynais.