Paruošiamas lengvai ir greitai.
Keksui reikės:
- 250 g miltų
- 200 g sviesto
- 200 g cukraus
- 1,5 šaukštelio kepimo miltelių
- 4 kiaušinių
- 1 šaukštelio vanilės ekstrakto
- 2 šaukštų grietinės (nebūtina)
- 100 ml pieno arba grietinėlės (nebūtina)
- tarkuotos citrinos žievelės
- pusės citrinos sulčių
Papuošti reikės:
- apie 200 g šaltos grietinėlės
- miltelinio cukraus pagal skonį
- maždaug 2 šaukštų citrinos sulčių
- braškių
Kaip gaminti
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais.
Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi iki baltumo, aš naudojau virtuvinį kombainą. Dėkite šaukštelį vanilės ekstrakto arba 10-15 lašiukų. Muškite po vieną kiaušinį gerai išsukite, berkite miltus ir kaskart gerai išsukite lėtu režimu.
Tuomet dėkite grietinę, supilkite pieną arba grietinėlę, nutarkuokite citrinos žievelę, bet tik geltonąją dalį, įspauskite pusės citrinos sultis.
Tešlą pilkite į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą arba kol gražiai paruduos.
Šaltą grietinėlę išplakite inde (indą irgi atšaldau), sudėdami miltelinį cukrų ir citrinos sultis.
Masę sudėkite į konditerinį maišelį, susipjaustykite braškes ir puoškite keksą. Skanaus!
Masę sudėkite į konditerinį maišelį, susipjaustykite braškes ir puoškite keksą. Skanaus!