Tad jeigu įprasti avižiniai sausainiai jau pabodo ar norite paragauti ko nors naujo – neapsiriksite išbandę šį receptą.
Avižiniai sausainiai su riešutų sviestu ir šokoladu
Reikės
- 100 g minkšto sviesto
- 150 g rudojo cukraus (galite maišyti su baltuoju)
- 130 g riešutų sviesto
- 1 kiaušinio
- 100 g avižinių dribsnių (tradicinių, ne greitai išverdančių)
- 100 g kvietinių miltų
- 1 a. š. kepimo miltelių
- žiupsnelio druskos
- 50–100 g šokoladinių konditerinių „lašiukų“ ar juodojo šokolado, sulaužyto gabaliukais
Kaip gaminti
Ištrinkite sviestą su cukrumi ir riešutų sviestu. Įmuškite kiaušinį.
Dėkite miltus, kepimo miltelius ir druską. Iki šio etapo viską galima maišyti elektriniu maišytuvu.
Suberkite avižinius dribsnius ir išmaišykite mentele ar šaukštu. Tešla bus limpanti. Įmaišykite šokoladą – dalį arba visą. Dalį galite pasilikti ir išdėlioti ant sausainių viršaus.
Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve, kol šiek tiek sutvirtės. Tuomet bus lengviau formuoti sausainius.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
Suformuokite sausainius ir išdėliokite ant kepimo skardos, palikdami tarpus.
Kepkite 10–12 minučių. Iškeptus palikite 10 minučių atvėsti skardoje.
Skanaus!