Neretai mamos skundžiasi, kad jų atžalos nevalgo vieno ar kito produkto. Tačiau Jolanta patikino, kad įvairiausių receptų jos galvoje netrūksta. Ir ne tik galvoje: tiek Jolantos tinklaraštis „Zuikio receptai“, tiek tokio paties pavadinimo pernai išleista kulinarinė knyga pilni sveikų, visai šeimai pritaikytų receptų.
Su „Savaitgalio“ skaitytojais Jolanta pasidalijo keliais receptais. Vienas jų – riešutų sviestu įdarytos datulės, kurios pakeis saldainius ar pyragėlius.
Riešutų sviestu įdarytos datulės
Reikės:
- 10 didelių datulių
- 2 v. š. žemės riešutų sviesto
- 1/4 puodelio susmulkintų žemės riešutų
- 1/2 puodelio smulkiai supjaustyto juodojo šokolado
- 1 a. š. kokosų aliejaus
Kiekvienoje datulėje išpjaukite plyšelį ir išimkite kauliuką. Į kiekvieną datulę įdėkite žemės riešutų sviesto (apie 1/2 arbatinio šaukštelio), pabarstykite smulkintais žemės riešutais. Šokoladą ir kokosų aliejų ištirpinkite mikrobangų krosnelėje arba garų vonelėje.
Pasmeigę dantų krapštuku pamerkite kiekvieną datulę į ištirpintą šokoladą ir dėkite į lėkštę. Datules pabarstykite likusiais susmulkintais žemės riešutais. Dėkite į šaldytuvą valandai, kad sustingtų.