„Skani, minkšta, sultinga mėsa, o išorė – apskrudusi ir traški. Man labai skanus šis marinatas. Įdaryta raugintais kopūstais antis mano šeimoje – pati mėgstamiausia“, – tikina ji.
Reikės:
- 1 anties;
- obuolių;
- spanguolių papuošti (jei norisi).
Marinatui:
- 2 skiltelių česnako;
- 1 v. š. grūdėtųjų garstyčių;
- 2 v. š. Vorčesterio padažo;
- 1 a. š. žolelių prieskonių;
- žiupsnio juodųjų pipirų;
- druskos pagal skonį.
Įdarui:
- 500 g raugintų kopūstų;
- 1 morkos;
- 1 a. š. kmynų;
- 150 g sūdytos šoninės;
- 200 ml vandens;
- žiupsnio džiovintų čiobrelių.
Bulvėms:
- 10 nedidelių bulvių;
- žiupsnio druskos;
- žiupsnis kmynų;
- žiupsnio džiovintų raudonėlių;
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus.
Kaip gaminti
Marinatui skirtus produktus sumaišome. Gauta mase gerai įtriname antį. Dedame į šaldytuvą. Paliekame marinuotis bent per naktį. Man daug skaniau, kai antis pamarinuojama parą ar net dvi.
Įdarui raugintus kopūstus užpilame vandeniu ir šiek tiek numirkome. Nupilame skystį.
Morką nulupame, nuplauname ir sutarkuojame burokine tarka. Šoninę supjaustome nedideliais gabalėliais.
Sudedame ir pakepiname keptuvėje, kol šoninė gražiai apskrus. Ten pat sudedame morkas, kmynus, čiobrelius ir pakepiname keletą min. Supilame raugintus kopūstus, vandenį ir patroškiname apie 15 min.
Paruošta mase įdarome anties vidų. Antį dedame į kepimo maišą. Perkeliame į kepimo skardą. Įpilame vandens.
Kepame 200 laipsnių orkaitėje 30 min. Po to kaitrą sumažiname iki 160 laipsnių ir kepame 1 val. – 1 kg anties. Jeigu antis sveria 2 kg, kepsime 2 val., jeigu sveria 1,5 kg – 1,5 val.
Bulves nuskutame, jeigu nedidelės, perpjauname perpus, didesnes supjaustome skiltelėmis. Dedame į verdantį vandenį ir apverdame 15 min. Skystį nugariname. Pabarstome druska, kmynais, raudonėliais. Apšlakstome aliejumi.
Likus 40 min. iki anties kepimo pabaigos šalia jos į skardą dedame obuolius, bulves ir baigiame kepti.
Antį perkeliame į lėkštę, šalia dėliojame obuolius, bulves. Pabarstome spanguolėmis.
„Gražaus šventinio laukimo ir skanių idėjų“, – palinkėjo Ingrida.
Artėja didžiausios metų šventės – Kalėdos ir Naujieji metai. Ta proga portalas lrytas.lt ir „Senukai“ skelbia skaitytojų receptų konkursą.
Per šias šventes stalus nuklojame įvairiausiais patiekalais – nuo tradicinės silkės, žuvies patiekalų ar kūčiukų iki įmantrių kepsnių ar pyragų. Tikrai kiekvienas turi kuo pasigirti ir nustebinti – ar tai būtų firminė mišrainė, ar pyragėliai su grybais, ar desertas.
Dalinkitės savo šeimos ir draugų pamėgtais šventiniais arba advento laikotarpio receptais – ir laimėkite vertingus prizus.
Daugiausia dėmesio sulaukusių receptų autoriai bus apdovanoti virtuvės prietaisais, kurie palengvins maisto gaminimą tiek kasdien, tiek per šventes.
Konkurso rėmėjas – „Senukai“ – skiria net aštuonis prizus: lėtaeigę sulčiaspaudę „Tefal Infiny Juice“, kokteilių plaktuvą „Tefal Perfectmix“, sumuštinių keptuvę „Tefal Snack Collection“, 4 puodų komplektą „Tefal Ingenio Induction“, 2 keptuvių komplektą „Tefal Ingenio Induction“, rankinį trintuvą „Tefal quickchef“, virtuvinį kombainą „Kenwood“, rankinį trintuvą „Braun“.
Aštuonis laimėtojus išrinks portalo lrytas.lt ir „Senukų“ darbuotojai, vertindami receptų populiarumą ir išskirtinumą.
Receptus su nuotraukomis ir aprašymais siųskite iki gruodžio 30 d. adresu: skonis@lrytas.lt, visi šventiniai receptai – rubrikoje Skanios Kalėdos.
Laimėtojus skelbsime 2023 m. sausio 2 d.
Asmens duomenų naudojimas
Konkurso dalyviai, dalyvaudami konkurse, taip pat sutinka, jog UAB Lrytas ir UAB Kesko Senukai Lithuania, siekdami vykdyti savo, kaip konkurso organizatorių įsipareigojimus, tvarkys jų asmens duomenis konkurso nugalėtojų nustatymo ir prizo jiems įteikimo tikslu. Šie duomenys bus sunaikinti pasibaigus konkursui ir įteikus prizą. Duomenys tvarkomi laikantis Bendrojo duomenų apsaugos reglamento nuostatų.