Taip paruošta kava ar arbata nustebins bet kurį jūsų pasivaikščiojimų bičiulį, o ir daug nekainuos – užteks vos kelių papildomų ingredientų.
Toks pasivaikščiojimas su garuojančiu gardžiu gėrimu taps puikia alternatyva pramogoms, kurioms šiuo metu turbūt nesinori išlaidauti. Išlaidas dar labiau sumažinti padės ir prekybininkų taikomos akcijos kavai ir arbatai, kurios leis daug neišlaidaujant eksperimentuoti skoniais ne su vienu karšto gėrimo puodeliu.
Receptais dalijasi ir į gamtą kviečia elektroninė maisto ir kasdienių prekių parduotuvė „Barbora“.
4 ingredientų cinamoninė „Latte“
Rudens sezono įkvėpta cinamoninė „Latte“. Ši kava pagaminta tik iš keturių ingredientų, paruošiama per mažiau nei 10 minučių ir yra puikus aštrumo ir saldumo kombinacijos pavyzdys.
2 puodeliams prireiks:
- 125 ml pieno (2 proc. riebumo)
- 1 cinamono lazdelės
- 1–2 a. š. rudojo cukraus
- 200 ml kavos
Kaip gaminti
Pakaitinkite pieną nedideliame puode iki užvirimo, tuomet išjunkite ugnį. Įdėkite į puodą cinamono lazdelę, sulaužytą gabalėliais, ir 5 minutes leiskite pamirkti karštame piene, kad šis įgautų skonį. Per tą laiką užplikykite kavą.
Iš pieno pašalinkite cinamono gabalėlius, tuomet ant vidutinės temperatūros dar kartą pakaitinkite pieną, suberkite cukrų. Maišykite, kol pienas pradės garuoti, o cukrus ištirps. Išjunkite ugnį ir, jei norisi, pieną išplakite iki putų. Pilkite pieną ant paruoštos kavos ir pabarstykite cinamonu.
Riešutų skonio „Moka“
Ši riešutų skonio „Moka“ ne tik sušildys, bet ir atstos gardų, saldų desertą. Patiks smaližiams, mėgstantiems pasilepinti.
2 puodeliams reikės:
- 4 v. š. mėgstamo riešutų kremo
- 1,5 puodelio pieno
- 1 pilno puodelio stiprios kavos
- Pasirinktinai - smulkintų lazdyno riešutų, plaktos grietinėlės.
Kaip gaminti
Nedideliame puode pakaitinkite pieną iki virimo. Kai pienas įkais, įdėkite 4 šaukštus riešutų kremo ir tolygiai išmaišykite. Kol pieno ir riešutų kremo mišinys kaista, užplikykite kavą ir supilkite į puodelius. Užpilkite pieno ir riešutų kremo mišiniu. Paruoštą kavą galite papuošti užpurškę plaktos grietinėlės ir pabarstę smulkintais lazdyno riešutais.
Obuolinė arbata, pagardinta prieskoniais
Šildanti, rudeniško obuolių aromato, išraiškingo skonio dėl joje esančių prieskonių – išbandykite arbatą, tobulai derančią vėsiajam sezonui.
2 puodeliams reikės:
- 1 stiklinės obuolių sulčių
- 1 a. š. susmulkintos imbiero šaknies
- 4 kvapiųjų pipirų žirnelių
- 4 gvazdikėlių
- juodosios arbatos maišelio
- stiklinės karšto vandens
- 2 a. š. rudojo cukraus
Kaip gaminti
Nedideliame puode užkaiskite obuolių sultis ir vandenį, tuomet dėkite juodosios arbatos maišelį, berkite imbierą, kvapiųjų pipirų žirnelius, gvazdikėlius – mišinį sumaišykite, uždenkite ir palikite. Po keleto minučių mišinį nukoškite į puodelius, pagardinkite cukrumi ir ragaukite!