Razinomis ir ryžiais įdaryta višta: šeima be jos švenčių stalo neįsivaizduoja

2022 m. balandžio 14 d. 14:03
Lrytas.lt
Receptas
Jeigu ieškote idėjų, ką skanaus paruošti Velykų stalui, dalijamės mūsų skaitytojos Vaidos pasiūlymu. Ji savo šeimą lepina razinomis ir ryžiais įdaryta kepta višta. 
Daugiau nuotraukų (2)
Tas pats įdaras puikiai tiks ir ančiai ar žąsiai – tad išsisaugokite šį receptą, jis tikrai pravers per šventes.
Ryžiais ir razinomis įdaryta višta
Reikės: 
  • 1 vištos (tiks ir antis ar žąsis)
  • vištienos prieskonių pagal skonį
  • druskos 
  • pipirų
  • 200 g ryžių
  • 1–2 svogūnų
  • saujos razinų
  • kario prieskonių
Kaip gaminti 
Nuplautą ir nusausintą vištą ištrinkite druska, pipirais ir mėgstamais prieskoniais, palikite pasimarinuoti. 
Ryžius išvirkite. Svogūnus supjaustykite ir apkepkite aliejuje. Berkite į ryžius svogūnus, razinas, viską pagardinkite druska, pipirais ir kario prieskoniais.
Įdarykite vištą, dėkite į kepimo rankovę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje, kol iškeps. 
„Vietoje razinų galite naudoti smulkintas džiovintas slyvas – bus ne mažiau skanu. Gražių švenčių!“ – palinkėjo Vaida.
kepta vištaįdaras^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.