Tas pats įdaras puikiai tiks ir ančiai ar žąsiai – tad išsisaugokite šį receptą, jis tikrai pravers per šventes.
Ryžiais ir razinomis įdaryta višta
Reikės:
- 1 vištos (tiks ir antis ar žąsis)
- vištienos prieskonių pagal skonį
- druskos
- pipirų
- 200 g ryžių
- 1–2 svogūnų
- saujos razinų
- kario prieskonių
Kaip gaminti
Nuplautą ir nusausintą vištą ištrinkite druska, pipirais ir mėgstamais prieskoniais, palikite pasimarinuoti.
Ryžius išvirkite. Svogūnus supjaustykite ir apkepkite aliejuje. Berkite į ryžius svogūnus, razinas, viską pagardinkite druska, pipirais ir kario prieskoniais.
Įdarykite vištą, dėkite į kepimo rankovę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje, kol iškeps.
„Vietoje razinų galite naudoti smulkintas džiovintas slyvas – bus ne mažiau skanu. Gražių švenčių!“ – palinkėjo Vaida.