Šis paprastas morkų kamuoliukų receptas neatima daug laiko – juos lengvai paruošite per 10 minučių, net neįjungę viryklės ar orkaitės.
Pagamintus rutuliukus laikykite sandarioje dėžutėje šaldytuve ir mėgaukitės, kai užsimanysite ko nors gardaus.
Desertiniai morkų kamuoliukai
Reikės:
- 10 datulių be kauliukų
- 2 puodelių kapotų graikinių riešutų
- 1 puodelio kokosų drožlių
- 0,5 puodelio smulkia tarka sutarkuotų morkų
- 1 a. š. cinamono
- 0,25 a. š. imbiero miltelių
Kaip gaminti
Datules užmerkite vandenyje ar nesaldintoje arbatoje ir pamirkykite, kol suminkštės. Gerai nuspauskite skysčius.
Datules ir riešutus dėkite į trintuvą. Pulsuojančiu režimu susmulkinkite, kol taps lipnia mase.
Sutarkuotas morkas nuspauskite, kad būtų kuo sausesnės.
Į datulių ir riešutų masę sudėkite morkas, pusę kokosų drožlių, cinamoną ir imbierus. Sumaišykite. Sudėkite likusias kokosų drožles ir išmaišykite.
Drėgnomis rankomis formuokite kamuoliukus.
Galite apvolioti kokosų drožlėse, sezamų sėklose, smulkintuose riešutuose, aguonose ar linų sėmenyse.
Paruoštus laikykite sandarioje dėžutėje šaldytuve.