Labai seniai svajojau apie kotletus – tuos senus gerus mokyklinius. Be jokių išsidirbinėjimų. Supykau ant savęs ir nuėjau į virtuvę. Nors ir su pusantros rankos, bet pagaminau kotletus – ir dar padažą suorganizavau, nes originaliame recepte labai jau skaniai atrodė.
Aš kepiau keptuvėje, nors tikrame recepte siūloma apkepti keptuvėje, o tada dėti į orkaitę ir baigti kepti.
Man labai patiko pati padažo idėja, kurios niekada nebuvau bandžiusi – paruoštą grybų padažą sutrinti. Žinokit – tikrai nustebsite, kaip skanu. Atrodo, smulkmena, bet patiekalą pakelia į kitą lygį.
Tad pristatau: ukrainietiški kotletai.
Reikalingi produktai:
- 900 g faršo
- 1 didelis svogūnas
- 2 riekės baltos duonos
- 125 ml pieno
- druska ir pipirai pagal skonį
- aliejus kepti
Padažui:
- 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
- 1 svogūnas
- 3 skiltelės česnako
- 300 g pievagrybių arba miško grybų
- 200 ml grietinėlės
- druskos ir pipirų pagal skonį
Kaip gaminti
Duoną išmirkome piene. Nuspaudžiame ir dedame į dubenį su faršu. Dedame tarkuotą svogūną, druską ir pipirus. Gerai išmirkome, faršą vis padaužydami ar pamėtydami į dubenį.
Formuojame kotletus ir iškepame keptuvėje aliejuje.
Kol kotletai kepa, gaminame padažą. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir iki skaidrumo pakepiname smulkintus svogūnus ir česnakus.
Dedame smulkintus grybus ir kepame kelias minutes, kol suminkštės. Supilame grietinėlę ir maišydami pakaitiname apie 5 min. Trintuvu sutriname padažą iki vientisos masės. Pagardiname druska bei pipirais.
Į lėkštę dedame kotletus ir užpilame padažu. Tiekiame su norimu garnyru.