Vištiena kvapniame terijakio padaže: lengva ir gardi vakarienė vos per 20 minučių

2022 m. vasario 10 d. 14:47
Lrytas.lt
Receptas
Šis greitai paruošiamos vištienos receptas gali tapti vienu mėgstamiausių! Pagal šį receptą vištienos gabalėliai iškepami keptuvėje, tuomet apliejami itin gardžiu lengvu ir kvapniu terijakio padažu, kurį pasigaminsite vos iš kelių produktų.
Daugiau nuotraukų (1)
Patiekite su salotomis, virtais ryžiais, o jei norite dar sveikiau – su garuose virtais brokoliais.
Net pirštelius apsilaižysite!
Vištiena terijakio padaže
Reikės:
  • 600 g vištienos krūtinėlės, supjaustytos nedideliais gabalėliais 
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus 
  • 60 ml sojų padažo 
  • 60 ml vandens 
  • 2 v. š. medaus 
  • 1,5 v. š. rudojo cukraus 
  • 1 v. š. ryžių acto 
  • 0,5 a. š. sezamų aliejaus
  • 2 a. š. trinto šviežio imbiero 
  • 2 trintų česnako skiltelių
  • 1 v. š. kukurūzų krakmolo 
  • patiekti – sezamų sėklų ir sukapotų svogūnų laiškų 
Kaip gaminti 
Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite vištieną ir maišydami kepkite, kol apskrus ir iškeps.
Kol vištiena kepa, indelyje sumaišykite sojų padažą, vandenį, medų, rudąjį cukrų, ryžių actą, sezamų aliejų, imbierus, česnakus ir kukurūzų krakmolą.
Užpilkite padažą ant apkeptos vištienos ir pakaitinkite minutėlę maišydami, kol padažas sutirštės.
Patiekite apibarstę svogūnų laiškais ir sezamų sėklomis su salotomis, virtais ryžiais ar brokoliais. 
Parengta pagal „Cooking classy“ 
vištienaTeriyaki padažas^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.