Patiekite su salotomis, virtais ryžiais, o jei norite dar sveikiau – su garuose virtais brokoliais.
Net pirštelius apsilaižysite!
Vištiena terijakio padaže
Reikės:
- 600 g vištienos krūtinėlės, supjaustytos nedideliais gabalėliais
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus
- 60 ml sojų padažo
- 60 ml vandens
- 2 v. š. medaus
- 1,5 v. š. rudojo cukraus
- 1 v. š. ryžių acto
- 0,5 a. š. sezamų aliejaus
- 2 a. š. trinto šviežio imbiero
- 2 trintų česnako skiltelių
- 1 v. š. kukurūzų krakmolo
- patiekti – sezamų sėklų ir sukapotų svogūnų laiškų
Kaip gaminti
Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite vištieną ir maišydami kepkite, kol apskrus ir iškeps.
Kol vištiena kepa, indelyje sumaišykite sojų padažą, vandenį, medų, rudąjį cukrų, ryžių actą, sezamų aliejų, imbierus, česnakus ir kukurūzų krakmolą.
Užpilkite padažą ant apkeptos vištienos ir pakaitinkite minutėlę maišydami, kol padažas sutirštės.
Patiekite apibarstę svogūnų laiškais ir sezamų sėklomis su salotomis, virtais ryžiais ar brokoliais.
Parengta pagal „Cooking classy“