Bulvių košė bei rauginti agurkėliai būtini, kad patiekalas būtų tobulas.
Sojų guliašas su pomidorų padažu primins tą, kurį vaikystėje ruošdavo močiutės
Reikės:
- 1 svogūno
- šlakelio aliejaus kepimui
- 2 morkų
- 1 pakelio sojų gabaliukų
- 1 puodelio daržovių sultinio
- 3 šaukštai Vorčesterio padažo
- 2 šaukštų miltų
- 5 šaukštai pomidorų pastos (arba padažo)
- 1 puodelio vandens
- šiek tiek krapų/petražolių
Kaip gaminti
- Pirmiausia paruošiame sojų gabaliukus. Supilame sultinį ir Vorčesterio padažą, tuomet sudedame sojų gabaliukus. Maišome, kol skystis įsigeria į gabaliukus.
- Svogūną supjaustome. Dedame pjaustytą svogūną į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus. Netrukus sudedame morkas. Pakepame 3–4 minutes.
- Stiklinėje vandens sumaišome 2 šaukštus miltų ir 5 šaukštus pomidorų pastos. Atidedame į šalį.
- Į kepančius svogūnus su morkomis sudedame sudrėkintus sojos gabaliukus. Pakepiname kelias minutes.
- Į keptuvę supilame stiklinę vandens su miltais ir pomidorų pasta. Maišydami dar pakepame keletą minučių.
- Užbarstome krapų ar petražolių.
- Patiekiame su bulvių koše ir marinuotais agurkėliais.
Skanaus!
Už receptą dėkojame „Gyvi Gali“ ir Grėtei Lelei.
„Gyvi Gali“ skatina dažniau rinktis augalinį maistą ir bent vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos, taip prisidedant prie savo sveikatos, planetos ir gyvūnų gerovės. Tą padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujais augaliniais receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.