Šios kalėdinės pusryčių bandelės tapo Starkų šeimos hitu – išbandykite ir jūs

2021 m. gruodžio 23 d. 13:38
Kotryna Starkienė
Mūsų šeimoje tradicijos svarbu. Kai ką atsinešėme iš mano močiutės namų, kai ką – iš Martyno, o metams bėgant sukūrėme ir savo - naujų tradicijų. Tad jei Kūčių vakarą sėsdami prie stalo laikomės senųjų, tai Kalėdų šventei kuriame jau naujas!
Daugiau nuotraukų (6)
Esu atsakinga už saldų stalą visų švenčių metu, tad ir desertų tradicijas kuriu aš!
Šiemet kalėdiniams pusryčiams sukūriau du naujus bandelių receptus.
Tradiciškai viską gaminau su DVARO produkcija, kuri mūsų namuose yra nepakeičiama.
Bandelės tapo hitu dar nesulaukusios švenčių, tad tikrai bus įrašytos į kalėdinį meniu ilgam laikui!
Kaip gaminti tešlą:
200 ml pieno pašildyti su 3 šaukštais cukraus, į šiltą (ne karštą) pieną sudėti 20g šviežių mielių, išmaišyti.
Palikti apie 10 min., kol suputos. Į dubenį suberti 450 g miltų ir pusę šaukštelio druskos, supilti mieles, vieną išplaktą kiaušinį, išmaišyti.
Į tešlą supilti 40 g ištirpinto ir atvėsinto sviesto, užminkyti tešlą. Minkyti kol taps tąsi ir minkšta. Palikti dubenyje uždengtą, kad pakiltų.
Kaip gaminti saldų įdarą:
250 g riebios varškės pertrinti per sietelį, įdėti šaukštą grietinės, 50g minkšto sviesto, supilti 100 g cukraus, šaukštą krakmolo, sutarkuotą apelsino žievelę,aguonų. Viską gerai išmaišyti.
Tešlą iškočioti į stačiakampį, ištepti įdaru ir sususkti į vyniotinį. Supjaustyti riekelėmis, jas sudėti į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi. Dedant bandeles suformuoti eglutę. Kepti 180C temperatūroje apie 20-30 min., kol gražiai apskrus.
Norint papuošti galima pasigaminti kremo: 200 g kreminio sūrio išplakti su 100 g minkšto sviesto iki vientisos masės, suberti 80 g persijotos cukraus pudros ir dar kartą išplakti. Atvėsusias bandeles puošti kremu ir raudonomis uogomis.
Kaip gaminti pikantišką įdarą:
Pikantiškoms bandelėms naudojama ta pati tešla, o įdarui reikės 200g fermentinio sūrio sutarkuoti smulkia tarka.
Sudėti 100 g minkšto sviesto, šaukštą krakmolo, druskos, skiltelę susmulkinto česnako, mėgstamų žalumynų ir gerai išmaišyti.
Tešlą padalinti į 15 vienodo dydžio gabalėlių, kiekvieną jų šiek tiek suploti, į vidų dėti įdaro, viršų suspausti ir suformuoti apvalią bandelę. 
Dėti į skardą išklotą kepimo popieriumi, aptepti kiaušinio plakiniu ir kepti apie 25 min. 180C temp. 
Tekstas parengtas bendradarbiaujant su AB Pieno žvaigždės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.