„Jei norėtumėte, kad būtų itin kreminis, geriau naudokite šviežią kreminį sūrį (pvz., „Philadelphia“), tačiau aš norėjau birios varškės grubumo. Papuošiau itin lengvu grietinėlės kremu – kad primintų tą grožį už mūsų langų“, – sakė L.Rimgailė.
Varškės pyragas su aguonomis „Dalmantinas sniege“
Reikės:
Varškės sluoksniui:
- 500 g varškės
- 3 kiaušinių
- 110 g cukraus
- šaukštelio vanilės miltelių
- 60 ml grietinėlės
- 10 g kukurūzų krakmolo
Aguonų sluoksniui:
- pakelio (apie 250–300 g) maltų aguonų pyragams
- 40 g skysto medaus
- 40 g rudojo cukraus
- 1 apelsino žievelės
- 40 g spanguolių
- 20 g kapotų graikinių riešutų
- šaukštelio cinamono
- šaukštelio vanilės
- 1 didelio kiaušinio
Varškės sluoksnio ingredientus sudėti į trintuvą ir sutrinti iki vientisos masės.
Aguonas užpilti karštu vandeniu. Leisti pastovėti, kol visiškai atvės. Po to nuspausti vandens perteklių.
Galiausiai įmaišyti visus likusius ingredientus ir gerai išmaišyti.
Į 18 cm skersmens formelę įpilti dalį varškės masės. Šaukštu dėti aguonos masę ir palikti tarpus. Tuomet pilti antrą sluoksnį varškės ir aguonų „burbulus“ dėti ten, kur prieš tai buvo palikti tarpai. To reikia, kad pjaunant jau iškeptą pyragą kiekviename gabaliuke būtų abiejų sluoksnių. Taip sluoksniuoti, kol baigsis masės.
Kepti 35–40 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Iškeptą pyragą labai gerai atvėsinti ir papuošti, kaip širdis geidžia. Aš išplakiau apie 250 ml grietinėlės su maždaug 3 šaukštais cukraus ir aptepiau pyragą, pabarsčiau aguonomis.