Esu didelis varškės fanas, o ji turi krūvą varškinių receptų.
Pabandžiau pasigaminti Indrės sugalvotus varškės kamuoliukus.
Tai šventinės DVARO kampanijos „Švenčių skonis“receptas.
Kamuoliukams pagaminti reikės:
- 200 g varškės,
- 70 g sūdytos arba rūkytos lašišos,
- šaukšto graikiško jogurto,
- šaukšto majonezo,
- skiltelės česnako,
- citrinos sulčių pagal skonį,
- druskos,
- pipirų,
- mėgstamų prieskoninių žolių ir agurko.
Kaip gaminti:
Varškę reikia sutrinti, tada į ją įmaišyti jogurtą ir majonezą, sudėti smulkiais gabaliukais pjaustytą lašišą, supilti citrinos sultis, padruskint ir papipirint.
Iš tokios masės reikia rankomis suformuoti kamuoliukus. Juos išdėlioti ant agurko griežinėlių. O ant viršaus – po lapelį mėgstamos žolės.
Gaivus ir lengvas patiekalas, greitai pagaminamas, idealiai tiks kasdienybei ir aišku šventėms.
Pabandykite pasigaminti, nepavykti negali, per daug lengva.
Receptas parengtas pagal mitybos specialistę Indrę Trusovę.
Tekstas parengtas bendradarbiaujant su AB Pieno žvaigždės.