Kai šaldytuve turi paruoštų gardėsių, tai ir nelauktas svečias nebaisus, ir šventiniam stalui kažką įdomesnio sugalvoti lengva.
Burokėlių, obuolių ir raudonųjų svogūnų pagardas
Reikės:
- 1 kg žalių burokėlių
- 500 g obuolių (man reikėjo 4 didelių)
- 500 g svogūnų (man skaniau su raudonaisiais)
- 400 ml raudonojo vyno acto
- 80 ml balzaminio padažo (šįkart naudojau braškių ir granatų per pusę)
- 300 g cukraus (dėjau 200 g baltojo ir 100 g rudojo)
- 1 v. š. druskos
Kaip gaminti
Burokėlius nulupti ir supjaustyti nedideliais kubeliais, berti į puodą. Obuolius nulupti ir sutarkuotus dėti kartų su burokėliais. Nuluptus svogūnus kuo smulkiau supjaustyti ir taip pat dėti į puodą.
Į puodą ant supjaustytų daržovių pilti visus likusius ingredientus.
Užvirus puodui, nuolat pamaišant verdame apie 2–2,5val. ant silpnos ugnies, kol skystis išgaruos ir gausis tirštoka masė (arba iki norimo tirštumo).
Galima palikti su gabaliukais, bet aš truputį sutryniau trintuvu, kad liktų šiek tiek burokėlių gabaliukų.
Dedame į indelius, atvėsusius – į šaldytuvą. Iš nurodyto produktų kiekio išeis 1,5 l pagardo.
Tobulas skonis su sūriais, silke, sumuštinukais...
O gal tai tobula dovana Kalėdoms?
Kviečiu gaminti, ragauti, dovanoti.