Tad šis pyragas patiks tiems, kuriems norisi daugiau gaivumo, obuolių sultingumo ir mažiau tešlos.
Pyrago kokybė labai priklauso nuo obuolių, tad jokiu būdu nesirinkite minkštų, tęžtančių. Obuoliai turi būti kieti ir išlaikantys formą.
Tad išbandykite – jis ne tik gardus, bet ir puošniai atrodo.
Prancūziškas nematomas obuolių pyragas
Reikės:
- 1,2 kg obuolių
- 100 g miltų
- 80 g cukraus
- 3 kiaušinių
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 150 ml pieno
- 40 g sviesto
- cinamono
- žiupsnelio druskos
- 50 g migdolų drožlių
Kaip gaminti
Sviestą ištirpinkite. Kiaušinius gerai išplakite su cukrumi. Įsijokite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir cinamonu, supilkite pieną ir tirpintą sviestą, berkite druskos, masę gerai išmaišykite.
Obuolius nulupkite, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite labai plonomis skiltelėmis, idealu, jei turite specialią pjaustyklę, vadinamąją mandoliną. Suberkite į tešlą ir atsariai išmaišykite, kad nesulaužytumėte skiltelių.
26 cm skersmens kepimo formos dugną išklokite kepimo popieriumi, ištepkite rebalais. Taip pat sviestu ištepkite formos šonus.
Sudėkite tešlą, išlyginkite paviršių ir apibarstykite migdolų drožlėmis (kepti galima ir be migdolų).
Dėkite kepti į iš anksto įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę. Kepkite apie 40 minučių. Jei paviršius ims pernelyg sparčiai ruduoti, pridenkite folija.
Iškepusiam pyragui leiskite visiškai atvėsti formoje, tik tuomet išimkite.
Skanaus!