Pasigaminus šį desertą, nebeliks jokių kankinančių klausimų, o švelnus, lengvai saldus ispaninių šalavijų sėklų pyrago gabalėlis leis pamiršti sąžinės priekaištus.
O svarbiausia, kokį desertą valgytumėte, saldesnį ar ne, nepamirškite mėgautis ČIA IR DABAR...
Ispaninių šalavijų sėklų (chia) tortukas (15 cm)
Ingredientai
Pagrindui:
- 150 g riešutų
- 5–6 džiovintos slyvos (tinka datulės)
- 3–4 v. š. skysto kokosų aliejaus
- 1 v. š. šalto vandens
- žiupsnelis druskos
Ispaninių šalavijų sėklų masei:
- 1 indelis kokoso pieno
- 4 v. š. ispaninių šalavijų sėklų
- 4–5 v. š. klevų sirupo (ragaukite, kokio saldumo norite)
- 150 g graikinio jogurto
- 20 g želatinos
- 1 citrinos sulčių (pagal receptą jų nereikia, bet man paragavus norėjosi rūgštelės, tai tikrai kitą kartą dėsiu)
- šviežių uogų papuošimui
Pagrindui riešutus ir slyvas susmulkiname kombainu, pilame skystą kokosų aliejų, vandens šaukštą, beriame druskos ir viską gerai išmaišome. Lipnią masę dedame į formos dugną, viską gerai suspaudžiame ir dedame į šaldytuvą.
Ispaninių šalavijų sėklas užpilame 200 g kokosų pieno, leidžiame sėkloms išbrinkti (apie 30 min.). Želatiną supilame į likusį kokoso pieną, leidžiame jai išbrinkti.
Į išbrinkusias sėklas supilame graikišką jogurtą, klevų sirupą ir citrinos sultis (ragaukite, kiek rūgštelės norite jausti). Želatiną su kokosų pienu ant garų vonelės kaitiname, kol želatina ištirpsta (neužverdame) ir šiek tiek atvėsinę supilame į ispaninių šalavijų sėklų masę. Viską gerai išmaišome ir pilame ant sustingusio pagrindo.
Puošiame šviežiomis uogomis.
Geriausiai valgyti tortuką palaikius šaldytuve per naktį arba bent jau po 4–5 val.
Jau matau, kaip šis gėris užkariauja interneto platybes, nes jūs kaip visada gėriu dalinatės su visais...