Šefas pasidalijo šaltos rūgštynių sriubos receptu: karštą dieną konkuruos su šaltibarščiais

2021 m. gegužės 28 d. 13:45
Receptas
Net jei pavasaris orais ir nelepino, jau netrukus sulauksime vasaros, kai vis daugiau laiko norėsis būti lauke. Profesionalus TV3 laidos „La Maistas“ virtuvės šefas Tomas Rimydis siūlo išbandyti originalų patiekalą – šaltą rūgštynių sriubą su rūkytos vištienos šlaunelių mėsa. 
Daugiau nuotraukų (2)
Įdomu tai, kad Tomas sriubai paruošti vištienos dalis panaudojo net keliais skirtingais būdais. Vištienos sparnelius jis dėjo į sriubą, o šlauneles rūkė grilyje.
„Nenaudojau nei bulvių, nei kitų įprastų sriubai komponentų. Išduosiu paslaptį – mūsų rūgštynė kreminė, trinta ir šią sriubą netgi bus galima gerti – šaltą, atsigaivinimui, su leduku“, – įmantrybėmis dalinosi T. Rimydis.  
Žinomas vyras atskleidė, kad būtent šį patiekalą jis visuomet ruošia ir savo restorane – virtuvės šefas pripažino, kad šviežių rūgštynių sriuba jam yra tobula.
Šalta rūgštynių sriuba su rūkyta vištiena
Sriubai reikės:
  • 500 g vandens
  • 300 g grietinėlės
  • 200 g vištienos sparnelių
  • 200 g baltojo vyno
  • 200 g rūgštynių
  • 100 g svogūnų
  • 100 g salierų
  • 100 g pastarnokų
  • 20 g česnakų
  • 20 g žalumynų (čiobrelių, rozmarinų, šalavijų)
  • pagal skonį druskos
  • pagal skonį pipirų
  • pagal poreikį ledukų
Vištienai reikės:
  • 300 g vištų šlaunelių
  • 20 g krapų aliejaus
  • pagal skonį druskos
Patiekiant reikės:
  • 50 g pomidorų
  • 20 g žirnių daigų
  • 10 g krapų aliejaus
Gaminimo eiga
1. Pirmiausiai puode apkepamos įvairios smulkiai supjaustytos  daržovės ir žolelės. Kartu kepame ir virvele perrištus vištienos sparnelius.
2. Praėjus 10 minučių, pilame vyną. Po dar 5 minučių viską papildome vandeniu. Tuomet ir toliau verdame dar apie 15 – 20 minučių. Galiausiai uždedami paskutiniai akcentai – sudedami prieskoniai, rūgštynės, viskas gadinama grietinėle.
3. Sriubai užvirus, ją sutriname elektriniu trintuvu. Iškart po to ją nukošiame per sietą, o vėliau sriuba papildomai atšaldoma ledukais.
4. Tuomet imame ruošti vištieną. Šlaunelės marinuojamos kartu su gardžiu krapų aliejumi. Šitaip paruoštas vištienos šlauneles dedame į kepsninę ir čia jos rūkomos maždaug 15 – 20 minučių. Tuomet pereiname prie pateikimo – vištiena supjaustoma mažais gabalėliais, o šie – pasūdomi.
5. Galiausiai paruošiame ir daržoves – pomidorų marinavimui ir vėl naudojame tą patį krapų aliejų, kurį naudojome vištienos paruošimui. Taip pat galime paruošti ir maistinguosius žirnių daigus.
6. Paskutinis žingsnis – patiekalo sujungimas. Lėkštės centre turėtų atsidurti pomidorai bei rūkyta vištiena. Vėliau juos užpilame šalta sriuba bei ledukais. Skanaus! 
šalta sriubaRūgštynės^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.