Įdomu tai, kad Tomas sriubai paruošti vištienos dalis panaudojo net keliais skirtingais būdais. Vištienos sparnelius jis dėjo į sriubą, o šlauneles rūkė grilyje.
„Nenaudojau nei bulvių, nei kitų įprastų sriubai komponentų. Išduosiu paslaptį – mūsų rūgštynė kreminė, trinta ir šią sriubą netgi bus galima gerti – šaltą, atsigaivinimui, su leduku“, – įmantrybėmis dalinosi T. Rimydis.
Žinomas vyras atskleidė, kad būtent šį patiekalą jis visuomet ruošia ir savo restorane – virtuvės šefas pripažino, kad šviežių rūgštynių sriuba jam yra tobula.
Šalta rūgštynių sriuba su rūkyta vištiena
Sriubai reikės:
- 500 g vandens
- 300 g grietinėlės
- 200 g vištienos sparnelių
- 200 g baltojo vyno
- 200 g rūgštynių
- 100 g svogūnų
- 100 g salierų
- 100 g pastarnokų
- 20 g česnakų
- 20 g žalumynų (čiobrelių, rozmarinų, šalavijų)
- pagal skonį druskos
- pagal skonį pipirų
- pagal poreikį ledukų
Vištienai reikės:
- 300 g vištų šlaunelių
- 20 g krapų aliejaus
- pagal skonį druskos
Patiekiant reikės:
- 50 g pomidorų
- 20 g žirnių daigų
- 10 g krapų aliejaus
Gaminimo eiga
1. Pirmiausiai puode apkepamos įvairios smulkiai supjaustytos daržovės ir žolelės. Kartu kepame ir virvele perrištus vištienos sparnelius.
2. Praėjus 10 minučių, pilame vyną. Po dar 5 minučių viską papildome vandeniu. Tuomet ir toliau verdame dar apie 15 – 20 minučių. Galiausiai uždedami paskutiniai akcentai – sudedami prieskoniai, rūgštynės, viskas gadinama grietinėle.
3. Sriubai užvirus, ją sutriname elektriniu trintuvu. Iškart po to ją nukošiame per sietą, o vėliau sriuba papildomai atšaldoma ledukais.
4. Tuomet imame ruošti vištieną. Šlaunelės marinuojamos kartu su gardžiu krapų aliejumi. Šitaip paruoštas vištienos šlauneles dedame į kepsninę ir čia jos rūkomos maždaug 15 – 20 minučių. Tuomet pereiname prie pateikimo – vištiena supjaustoma mažais gabalėliais, o šie – pasūdomi.
5. Galiausiai paruošiame ir daržoves – pomidorų marinavimui ir vėl naudojame tą patį krapų aliejų, kurį naudojome vištienos paruošimui. Taip pat galime paruošti ir maistinguosius žirnių daigus.
6. Paskutinis žingsnis – patiekalo sujungimas. Lėkštės centre turėtų atsidurti pomidorai bei rūkyta vištiena. Vėliau juos užpilame šalta sriuba bei ledukais. Skanaus!