Išbandykite orkaitėje keptą duoną su česnaku – nenusivilsite

2021 m. gegužės 22 d. 17:26
Renata Šniolienė, „Kūmutės virtuvė“
Receptas
Labai mėgstame keptą juodą duoną, ypač nuo tada, kai pradėjau gaminti naminį aliejų. Kepdavau šalto spaudimo saulėgrąžų ar sezamų aliejuje, bet vis kirbėjo, kad kaitindama gadinu gerąsias tyro aliejaus savybes. 
Daugiau nuotraukų (1)
Ir vieną dieną, besisvečiuodama kulinarinėje studijoje, pamačiau juodos duonos riekes kepimo skardoje ir kaistančią orkaitę.
Nekantriai laukiau rezultato ir buvau labai nustebusi – orkaitėje kepta duona buvo traški ir labai gardi, bet visgi pritrūko aliejaus skonio. Tad namuose po kelių eksperimentų atradau patį gardžiausią variantą.
Proporcijų kaip ir nėra, o labiausiai pasiteisinusi idėja – tiekti keptą duoną su papildomais priedais, kuriuos kiekvienas derina pagal savo skonį.
Duonai kepti iki 200 C įkaitinu orkaitę (kaitinimas iš viršaus ir apačios), riekes sudedu ant silikoniniu kilimėliu ar kepimo popieriumi išklotos skardos, kepu apie 10 minučių. Jei duona ne itin šviežia, gali užtekti ir 7 minučių.
Tiekdama duoną sudedu ant medinės lentelės, šalia padedu rupios druskos, česnakų skiltelių ir aliejaus.
Česnaką suvilgome druska ir juo triname riekes. Palaistome trupučiu aliejaus ir valgome.
Skanus ir karštas, ir atvėsęs variantas, tik trinant karštą duoną žymiai intensyviau jaučiasi česnako aromatas.
Tinkamiausias aliejus duonai palaistyti – šalto spaudimo saulėgrąžų, sezamų, moliūgų. Ir, žinoma, kokybiškas alyvuogių aliejus.
kepta duonareceptas^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.