Reikės:
- 160 g kiaušinių baltymų (naudojau pasterizuotus iš pakelio, bet tai atitinka 4 didelių kiaušinių baltymus)
- žiupsnio druskos
- 240 g cukraus
- šaukšto citrinos sulčių
- įvairių vaisių papuošti
Iš vakaro baltymus išimkite iš šaldytuvo, kad pasiektų kambario temperatūrą. Maždaug po valandos įdėkite į švarų indą ir išplakite iki standumo su žiupsniu druskos. Po to dalimis pilkite cukrų.
LABAI SVARBU kaskart ilgai plakti ir įsitikinti, jog nelieka cukraus kristalų! Galiausiai supilkite citrinos sultis ir vėl labai gerai išplakite.
Baltymų masę dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos – galima tiesiog šaukštu, bet aš konditeriniu maišeliu su antgaliu formavau lizdelius.
Orkaitę įkaitinkite iki 150°C (funkcija – tik ventiliatorius). Kepkite 2 min., tada temperatūrą sumažinkite iki 120°C ir kepkite dar 2 val. Po to palikite orkaitėje šiek tiek pravėrę dureles visai nakčiai. Rytą morengai turi būti lengvai nuimami, nepalikti drėgnų žymių.
Puošti galima įvairiai! Čia puikiai tiks citrininis kremas (vadinamasis „lemon curd“) ar gaivus uogų pagardas. Aš šia proga išplakiau 250 ml grietinėlės su 2 šaukštais cukraus, įpurškiau jos į vidų ir papuošiau šviežiomis uogomis.