Jeigu žinau, jog vis tiek jos nesuvalgysim, riekeles dedu į sandarų maišelį ir užšaldau. Vėliau šaldytus duonos gabalėlius paskrudinu arba apkepinu keptuvėje – duona, kuri būtų keliavusi į šiukšlių dėžę, atgaivinama, ir skoniu netgi primena šviežią!
Nuo pat vaikystės buvau mokoma, jog duona yra šventa, ir jos negalima išmest. Tad net iki šiol ieškau įvairių būdų, kaip panaudoti duonos likučius. Vienas jų – sena gera keptos duonos mišrainė, tik šį kartą su įdomiu posūkiu: vietoje pupelių naudojau avinžirnius, taip pat atsisakiau majonezo.
Mišrainė sveikesnė, lengvesnė, ir išties verta aplodismentų!
Keptos duonos mišrainė su avinžirniais
Reikės:
- virtų avinžirnių;
- kiaušinių;
- juodos duonos;
- svogūno;
- keleto skiltelių česnako;
- šviežių petražolių;
- alyvuogių aliejaus;
- šlakelio citrinos sulčių;
- druskos;
- pipirų.
Kaip gaminti
Išverdam kiaušinius.
Duoną supjaustome kubeliais ir apkepame keptuvėje ant šiek tiek alyvuogių aliejaus. Toliau kepant įspaudžiame keletą česnako skiltelių.
Apkepiname smulkintą svogūną.
Avinžirnius sumaišome kepta duona ir svogūnu, įmaišome smulkintus virtus kiaušinius.
Dedam smulkintų petražolių, pilam alyvuogių aliejaus, šlakelį citrinos sulčių, druskos ir pipirų pagal skonį.