Jei norite šventiškesnio varianto, patiekite pyragą su vaniliniais ledais ir šviežiomis avietėmis – šiai trijulei neliks abejingų.
Šokoladinis pyragas
Reikės:
- 120 g miltų
- 2 v. š. kakavos miltelių
- 0,5 a. š. kepimo miltelių
- 170 g sviesto
- 3 v. š. bekvapio aliejaus
- 3 kiaušinių
- 200 g rudojo cukraus
- žiupsnio druskos
Kaip gaminti
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
Ištirpinkite sviestą, sumaišykite su aliejumi, atvėsinkite.
Miltus sumaišykite su kakava, kepimo milteliais, druska.
Kiaušinius išplakite su cukrumi iki kreminės masės. Atsargiai supilkite sviestą su aliejumi ir sumaišykite su miltų ir kitų sausų produktų mišiniu.
Tešlą pilkite į kekso ar stačiakampę kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi ir dėkite kepti. Kepkite 30-35 min. Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku.
Atvėsusį pyragą galima aplieti šokoladiniu glajumi, kurį paruošite ištirpinę šokoladą arba apibarstyti milteliniu cukrum.
Šis pyragas labai puikiai tinka su vaniliniais ledais ir šviežiomis avietėmis.
Skanaus!