Riešutų sviesto putėsiai
Reikės (3 porcijoms):
- 150 g sojų varškės (tofu) + 1/4 puodelio sojų pieno arba 170-180 g šilkinio, minkšto tofu
- 1 nedidelio banano
- 1/2 puodelio riešutų sviesto
- žiupsnio druskos
- 2-3 šaukštų agavų sirupo
- 1/3 puodelio skysčio nuo konservuotų avinžirnių (akvafabos)
- 1/4 šaukštelio acto
Kaip gaminti
Akvafabą išplkame plakikliu, po 1-2 min. supilame actą ir plakame toliau apie 10 min., kol išsiplaka standi masė, primenanti išplaktą kiaušinio baltymą.
Likusius ingredientus sumalame virtuviniu smulkintuvu.
Tuomet gautą masę atsargiai, palengva sumaišome su išplakta akvafaba.
Paskirstome į stiklines ir paliekame šaldytuve nakčiai.
Prieš patiekiant galime papuošti uogomis, riešutais, šokolado drožlėmis.
Skanaus!
Receptu dalijasi ne pelno siekiantis ir augalinę mitybą populiarinantis projektas „Tapk auGalingas“, kuriuo norima paskatinti susipažinti su augaline mityba ir pabandyti bent retkarčiais gaminti be gyvūninės kilmės produktų. Kiekvieną pirmadienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių auGalingų receptų!
Šįkart už receptą dėkojame tinklaraščiui „Follow your spoon“.