Kefyro tešlos čeburekai
Reikalingi produktai
Tešlai:
- 350 g miltų,
- 250 g kefyro,
- 2 v. š. aliejaus,
- 0,5 a. š. sodos,
- žiupsnelio druskos
Įdarui:
- 250-300 g maltos mėsos (naudojau vištienos kumpelių faršą),
- svogūno,
- vištienos prieskonių,
- džiovintų petražolių.
Taip pat reikės aliejaus čeburekams kepti.
Kaip gaminti
Į dubenį supyliau kefyrą ir įbėriau sodos, įpyliau aliejų ir subėriau miltus, druską.
Iš produktų užminkiau tešlą ir palikau šaldytuve pusvalandžiui pailsėti.
Maltą vištieną pagardinau prieskoniais, įdėjau kepinto, smulkiai pjaustyto svogūno ir išmaišiau. Įdaras paruoštas.
Iš tešlos iškočiojau apvalų apskritimą, ant vienos pusės dėjau įdaro ir perlenkiau pusiau. Kraštus užspaudžiau šakute.
Paruoštus čeburekus kepiau keptuvėje aliejuje juos vis pavartydama iki iškepė.
Iškeptus čeburėkus sudėjau ant popierinės servetėlės, kad susigertų aliejaus perteklius (nors maniškiai ir nebuvo riebūs).
Iš recepte nurodyto produktų kiekio pagaminau 14 nedidelių (~15 cm) čeburekų.
Skanaus!