Čeburekai iš tešlos su kefyru: receptas, kuriuo verta dalintis

2020 m. spalio 28 d. 11:28
Audronė Zemenskienė, „Gamink su Audrone“
Receptas
Skubu pasidalinti išbandytu čeburekų iš kefyrinės tešlos receptu. Šie čeburekai buvo labai skanūs tiek ką tik iškepti, tiek kitą dieną.
Daugiau nuotraukų (1)
Kefyro tešlos čeburekai
Reikalingi produktai
Tešlai:
  • 350 g miltų,
  • 250 g kefyro,
  • 2 v. š. aliejaus,
  • 0,5 a. š. sodos,
  • žiupsnelio druskos
Įdarui:
  • 250-300 g maltos mėsos (naudojau vištienos kumpelių faršą),
  • svogūno,
  • vištienos prieskonių,
  • džiovintų petražolių.
Taip pat reikės aliejaus čeburekams kepti.
Kaip gaminti
Į dubenį supyliau kefyrą ir įbėriau sodos, įpyliau aliejų ir subėriau miltus, druską.
Iš produktų užminkiau tešlą ir palikau šaldytuve pusvalandžiui pailsėti.
Maltą vištieną pagardinau prieskoniais, įdėjau kepinto, smulkiai pjaustyto svogūno ir išmaišiau. Įdaras paruoštas.
Iš tešlos iškočiojau apvalų apskritimą, ant vienos pusės dėjau įdaro ir perlenkiau pusiau. Kraštus užspaudžiau šakute.
Paruoštus čeburekus kepiau keptuvėje aliejuje juos vis pavartydama iki iškepė.
Iškeptus čeburėkus sudėjau ant popierinės servetėlės, kad susigertų aliejaus perteklius (nors maniškiai ir nebuvo riebūs).
Iš recepte nurodyto produktų kiekio pagaminau 14 nedidelių (~15 cm) čeburekų.
Skanaus!
Čeburekai^Instantreceptas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.