Ir aš taip užsimaniau virtinukų, kad netrukus jie garavo ant mano stalo.
Beje, daugelis juos vadina varškėtukais, bet mes nuo vaikystės vadiname virtinukais.
O jūs – ar mėgstate virtinukus? Koks patiekalas jums primena vaikystę?
Varškės virtinukai
Reikės:
- 180 g varškės (9 proc.),
- 1 kiaušinio,
- 1 v. š. cukraus (ar pagal skonį),
- 1 a. š vanilinio cukraus,
- 4 v. š. miltų (plius 1 v. š. darbastaliui pabarstyti),
- žiupsnelio druskos.
Kaip gaminti
Dubenyje sutryniau varškę, įmušiau kiaušinį, subėriau cukrų su vaniliniu cukrumi ir gerai išmaišiau.
Į varškės masę subėriau miltus ir gerai išmaišiau, išminkiau tešlą.
Ant darbastalio pabėriau miltų ir iškočiojau pailgas juosteles, jas supjausčiau mažais gabaliukais.
Į puodą su verdančiu pasūdytu vandeniu sudėjau virtinukus ir jiems iškilus į paviršių paviriau apie 5 min.
Virtinukus patiekiau su sviesto ir grietinės padažu.
Skanaus!