Varškės virtinukai: patiekalas, keliaujantis iš kartos į kartą

2020 m. liepos 20 d. 16:32
Audronė Zemenskienė, „Gamink su Audrone“
Receptas
Greita ir gardi vakarienė – virtinukai. Tai patiekalas iš vaikystės, kuris keliauja iš kartos į kartą, be kurio, matyt, neužaugo nė vienas vaikas, ir vis dar nepabostantis.
Daugiau nuotraukų (2)
Ir aš taip užsimaniau virtinukų, kad netrukus jie garavo ant mano stalo.
Beje, daugelis juos vadina varškėtukais, bet mes nuo vaikystės vadiname virtinukais.
O jūs – ar mėgstate virtinukus? Koks patiekalas jums primena vaikystę?
Varškės virtinukai
Reikės:
  • 180 g varškės (9 proc.),
  • 1 kiaušinio,
  • 1 v. š. cukraus (ar pagal skonį),
  • 1 a. š vanilinio cukraus,
  • 4 v. š. miltų (plius 1 v. š. darbastaliui pabarstyti),
  • žiupsnelio druskos.
Kaip gaminti
Dubenyje sutryniau varškę, įmušiau kiaušinį, subėriau cukrų su vaniliniu cukrumi ir gerai išmaišiau.
Į varškės masę subėriau miltus ir gerai išmaišiau, išminkiau tešlą.
Ant darbastalio pabėriau miltų ir iškočiojau pailgas juosteles, jas supjausčiau mažais gabaliukais.
Į puodą su verdančiu pasūdytu vandeniu sudėjau virtinukus ir jiems iškilus į paviršių paviriau apie 5 min.
Virtinukus patiekiau su sviesto ir grietinės padažu.
Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.