Šiems ledams galite naudoti savo mėgstamiausias uogas, taip pat ledus galite pagardinti šokoladu, karamele ir pan. Fantazijai ribų nėra.
Braškių ir mėlynių ledai iš 4 ingredientų
Reikės:
- 500 ml plakamosios grietinėlės (bent 35 % riebumo)
- 397 g saldaus sutirštinto pieno
- 450 g šviežių arba šaldytų ir atitirpdintų braškių
- 250 g šviežių arba šaldytų mėlynių
Gaminimas
Jei naudosite šaldytas braškes, atitirpinkite ir nuvarvinkite skystį.
Į didelį indą supilame grietinėlę ir kondensuotą pieną. Plakame elektriniu plaktuvu, kol masė sutirštėja. Tik neperplakite grietinėlės, kad nesušoktų į gabalėlius. Išplaka grietinėlė turi nekristi nuo plaktuvo šluotelių, tad plakimo pabaigoje vis patikrinkite grietinėlės standumą.
Braškes sutriname trintuvu arba šakute.
Šaukštu į grietinėlės masę lėtai įmaišome 2/3 mėlynių (jei naudojate šaldytas mėlynes, jų atitirtinti nereikia) ir braškių tyrę. Masę supilame į formeles, kuriose šaldysite ledus. Ant viršaus užbarstome likusias mėlynes, galite jas truputį įspausti į ledus.
Ledus dedame į šaldiklį ir šaldome pernakt.
Ledus galite skanauti ir praėjus 3-4 valandoms, tik tuomet jie bus dar truputį minkšti, bet irgi labai skanūs.