Vakar gavau didžiausius linkėjimus ir didžiulį lauknešėlį iš Dzūkijos, (ačiū vyro krikšto mamai, kuri visuomet pasirūpina lauktuvėmis), tad šiandien virtuvėje turėjau išties nemažai darbo.
Noriu su jumis pasidalinti labai gardžios rūgštynių ir ridikėlių šaltsriubės receptu.
Rūgštynių ir ridikėlių šaltsriubė
Reikės:
- 3 saujų rūgštynių,
- 0,7 l kefyro (naudojau graikišką kefyrą),
- 2-3 v. š. grietinės,
- 1-2 šviežių agurkų,
- 3-5 ridikėlių,
- svogūnų laiškų,
- krapų,
- druskos,
- 300-400 ml vandens.
Kaip gaminti
Vandenį užviriau, į puodą sudėjau nuplautas rūgštynes (nepjaustytas!). Vos rūgštynės apvirė ir pakeitė spalvą, puodą nukėliau nuo kaitros.
Kiaurasamčiu išgriebiau rūgštynes, skystį palikau atvėsti (jo neišpilkite).
Rūgštynes sukapojau peiliu ir sudėjau į dubenį, kuriame ruošiau šaltsriubę.
Svogūnų laiškus, krapus, agurkus smulkiai supjausčiau.
Ridikėlius sutarkavau burokine tarka ir visa tai sudėjau į dubenį su rūgštynėmis.
Į dubenį supyliau atvėsintą skystį nuo rūgštinių, kefyrą ir grietinę. Viską gerai išmaišiau ir pagardinau druska.
Skystų produktų kiekį reguliuokite pagal save, pagal tai, kokias šaltsriubes mėgstate – skystos ar tirštesnės konsistencijos.
Prieš patiekdama šaltsriubę į ją įdėjau kietai virtą kiaušinį.
Skanaus!