Ne išimtis – ir šis receptas, kuriuo su manimi pasidalino kolegė.
Tai greitas ir nesudėtingas receptas, kuriuo noriu pasidalinti ir su jumis.
Pabandymui raugiau 0,7 l stiklainyje, kuriame tilpo 6 agurkai, bet paragauti tikrai gana, o ar kartosiu? Taip! Agurkai skanūs, traškūs, žodžiu – puikūs.
Greitai užraugti agurkėliai
Reikės:
- 6-7 agurkų (nelygu dydis),
- ryšelio krapų,
- 5-6 juodųjų pipirų (žirnelių),
- 2-3 lauro lapelių,
- 4-5 česnako skiltelių,
- 1 v. š. druskos,
- apie 300 ml verdančio vandens.
Kaip gaminti
Agurkus nuploviau ir nupjoviau galiukus.
Į stiklainio dugną sudėjau didesnę dalį krapų ir sudėjau agurkus.
Į tarpelius sumečiau česnako skilteles (jas truputį sutraiškiau peiliu), pipirų žirnelius ir lauro lapelius.
Ant viršaus sudėjau likusius krapus.
Verdančiame vandenyje ištirpinau druską ir supyliau į stiklainį su agurkais.
Uždengiau dangteliu ir palikau pernakt stovėti virtuvėje.
Agurkėlius galite ragauti jau ryte, bet vakare, po paros jie man buvo dar gardesni.
Skanaus!