Greitai rauginti agurkėliai: maloniai nustebinęs kolegės receptas

2020 m. birželio 8 d. 11:34
Audronė Zemenskienė, „Gamink su Audrone“
Receptas
Vakar vakare užraugiau, o šiandien jau skanauju gardžius agurkėlius. Esu išbandžiusi ne vieną greitai užraugtų agurkėlių receptą, ir visi jie man patiko.
Daugiau nuotraukų (2)
Ne išimtis – ir šis receptas, kuriuo su manimi pasidalino kolegė.
Tai greitas ir nesudėtingas receptas, kuriuo noriu pasidalinti ir su jumis.
Pabandymui raugiau 0,7 l stiklainyje, kuriame tilpo 6 agurkai, bet paragauti tikrai gana, o ar kartosiu? Taip! Agurkai skanūs, traškūs, žodžiu – puikūs.
Greitai užraugti agurkėliai
Reikės:
  • 6-7 agurkų (nelygu dydis),
  • ryšelio krapų,
  • 5-6 juodųjų pipirų (žirnelių),
  • 2-3 lauro lapelių,
  • 4-5 česnako skiltelių,
  • 1 v. š. druskos,
  • apie 300 ml verdančio vandens. 
Kaip gaminti 
Agurkus nuploviau ir nupjoviau galiukus.
Į stiklainio dugną sudėjau didesnę dalį krapų ir sudėjau agurkus.
Į tarpelius sumečiau česnako skilteles (jas truputį sutraiškiau peiliu), pipirų žirnelius ir lauro lapelius.
Ant viršaus sudėjau likusius krapus.
Verdančiame vandenyje ištirpinau druską ir supyliau į stiklainį su agurkais.
Uždengiau dangteliu ir palikau pernakt stovėti virtuvėje.
Agurkėlius galite ragauti jau ryte, bet vakare, po paros jie man buvo dar gardesni.
Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.