Šis senovinis austriškas guliašas man patiko nuo pirmo šaukšto. Jis man priminė vaikystės skonį – lyg močiutė tokį gamindavo, o gal mokykloj valgiau? Taip, padirbėti reikia, bet skonis atperka viską.
Ar gaminsiu dar? Žinoma, ir, ko gero, greitai. Tad jei turite laiko ir noro, gaminkite.
Senovinis austriškas guliašas
Reikės:
- 440 g jautienos;
- 5 šaukštų miltų;
- pagal skonį druskos;
- pagal skonį maltų pipirų;
- 1 didelio svogūno;
- 1 šaukštelio rūkytos paprikos;
- 2 skiltelių česnako;
- aliejaus;
- 1 šaukštelio kmynų;
- 1 šaukšto pomidorų pastos;
- 500 ml jautienos sultinio.
Kaip gaminti
Mėsą supjaustome vieno kąsnio gabaliukais. Apvoliojame miltų, druskos ir pipirų mišinyje.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir sudedame mėsą. Kepame iš abiejų pusių, kol apskrunda.
Apkepus mėsai, ją išimame iš keptuvės ir padedame šiltai.
Apkepus mėsai, ją išimame iš keptuvės ir padedame šiltai.
Keptuvėje įkaitiname aliejaus šlakelį ir pakepiname pusžiedžiais supjaustytą svogūną, kepame apie 4 min., tuomet sudedame smulkintus česnakus. Pakepiname apie 30 sek. sudedame pomidorų pastą, paprikos miltelius ir maišydami patroškiname 1-2 min.
Sudedame atgal mėsą, beriame kmynus, dedame druskos, pipirų, pilame sultinį ir uždengus ant silpnos kaitros troškiname apie 1,5-2 val.
Patiekame su norimu garnyru.
Jei troškinant skysčio nelieka – pilkite šiek tiek vandens.