Tokioms dienoms ir tokiems norams numalšinti rekomenduoju šiuos avižinius bananinius keksiukus, kurie pakeis mūsų taip pamėgtą populiariąją bananinę duoną.
Avižiniai keksiukai su bananais
Reikės:
- 1 1/2 puodelio smulkintų avižinių dribsnių;
- 1 1/4 puodelio kvietinių miltų;
- 1/3 puodelio rudojo cukraus;
- 1 1/2 a. š. kepimo miltelių;
- 1 a. š. cinamono;
- žiupsnio druskos;
- 2 kiaušinių;
- 3 v. š. augalinio pieno;
- 1/4 puodelio kokosų aliejaus;
- 1 a. š. vanilės ekstrakto;
- 3 prinokusių bananų.
Papuošimui:
- 1/2 puodelio avižinių dribsnių;
- 1/4 a. š. cinamono;
- 1 v. š. medaus;
- 2 v. š. kokosų aliejaus.
Kaip gaminti
Dubenyje sumaišome avižinius dribsnius su miltais, cukrumi, kepimo milteliais, cinamonu ir druska.
Kitame dubenyje išplakame kiaušinius, įmaišome kokosų aliejų ir vanilę. Viską supilame į dubenį su sausais ingredientais ir išmaišome.
Sutriname bananus ir įmaišome į tešlą. Įpilame augalinį pieną.
Sumaišome visus ingredientus papuošimui: avižinius dribsnius, cinamoną, medų, kokosų aliejų.
Tešlą supilame į keksiukų formeles, ant viršaus užberiame šiek tiek paruoštų papuošimui dribsnių, ir dedame į 190 °C orkaitę kepti 20 minučių.
Keksiukai sveikuoliški, ne itin saldūs, bet visiškai pakaks tam saldumynų norui numalšinti.
Skoniu primena bananų duoną.